AKA ARENA (bt.no): Det var en stusselig forestilling publikum ble servert på AKA Arena. Begge lagene var passive fra start av, og verken Brann eller Rune Skarsfjords Hønefoss klarte å sette ordentlig fart i spillet sitt.

Det var imidlertid Brann som var nærmest de tre poengene denne tirsdags kvelden. Tilbake på sin gamle hjemmebane var Kristoffer Larsen nære ved å gi Brann den avgjørende scoringen to ganger. Først traff han stolpen, deretter like til side for mål.

Nærmere kom aldri Brann, som fullførte kampen i overtall etter at Hønefoss’ Andrija Kaluderovic ble utvist midtveis i annen omgang.I sin andre kamp på rad gikk Brann målløse av banen. Det endte 0-0 i Hønefoss.

Annullert Hønefoss-scoring

Brann kom best i gang i Hønefoss. Mot et kompakt og dyptliggende hjemmelag, fikk de røde tid til å styre spillet på sine premisser. De helt store sjansene uteble dog i åpningen, men Alejandro Castro var nære ved å få en tå på et Kasper Skaanes-innlegg etter drøye kvarteret. Lukasz Jarosinski i Hønefoss-målet var årvåken i eget felt, og avverget forsøket.

Det meste handlet om Brann første halvdel av første omgang. Etter 21 minutter var det Skaanes selv som skulle få muligheten til å avslutte. Erik Huseklepps forarbeid var strålende, men vinkelen ble for vanskelig for Skaanes, som avsluttet utenfor.

Da reprisen av sjansen akkurat var ferdig på storskjermen, brøt det ut full jubel på AKA Arena. Malick Mané headet ballen i mål, men ble korrekt avblåst for offside.

Stolpeskudd

Respekten Kristoffer Larsen skaffet seg i Hønefoss under utlånet, så tilsynelatende ut til å fortsatt være til stede. Hønefoss-spillerne ga ham god tid med ballen, og det setter askøyværingen som kjent pris på. Etter halvtimen spilt var han nære ved å sende Brann i ledelsen, da hans skuddforsøk fra distanse smalt i stolpen.

Det var det nærmeste Brann kom i første omgang. Lagene tok pause på stillingen 0-0. Annen omgang åpnet som den første. Brann styrte spillet, uten å være spesielt farlige offensivt. I stedet var det Hønefoss som stelte i stand problemer. Etter 56 minutter satte Alexander Groven inn hjemmelagets andre ball i nettet, men også den ble korrekt annullert for offside.

Utvisning

Drøye kvarteret inn i omgangen økte tempoet i Branns angrepsspill. Først fikk Larsen en stor mulighet etter godt forarbeid av Skaanes, deretter fikk Huseklepp en vel så stor sjanse til å sende Brann i føringen. Men begge avslutningene gikk et par meter til side for høyre stolpe.

I det 67. minuttet fikk et ineffektivt Brann-lag ekstra hjelp fra dommer Ole Gya. Andrija Kaluderovic, som i sin tid har vært på prøvespill i Brann, stoppet en Brann-kontring ved å felle Larsen bakfra, og en bestemt Gya dro opp det røde kortet. Hjemmelaget ble redusert til ti mann til store protester fra de hvitkledde. En avgjørelse som kan diskuteres.

Brann klarte aldri å utnytte hjelpen. Selv om de var nærme ved to anledninger på overtid, ble det aldri nettsus. Lagene gikk målløse av banen.