TV 2 har i mange år analysert fotballrunden ned til minste feilpasning. Nå skal håndballfolket også få sitt – om enn ikke i samme dose.

Hver onsdag blir det håndballstudio på TV2 Sport, som er blitt en åpen kanal, og samtlige kamper skal sendes på betalingskanalen Sumo.

— Dette blir et tilbud til dem som er over gjennomsnittlig interessert, sier kommentator Harald Bredeli, som stort sett får rollen som vert. I tillegg blir Bent Svele og Randi Gustad med som eksperter. Trioen vil i tillegg trekke inn andre som vet mye om liten ball. I første sending onsdag kommer landslagstrener Thorir Hergeirsson.

Enkel produksjon

— Vi vet ikke hva dette kommer til å trekke av seere, men det blir neppe utslag på Richters skala, sier Bredeli, som imidlertid har tro på at tilbudet om å få se «sitt» lag vil slå an hos entusiastene.

Dette blir et enkelt tilbud med ett kamera i hallen og ingen kommentator, men med klokke og resultatservice.

Alle klubbene er med

I selve HåndballXtra, som skal vare fra 18.30 til 20.50, vil det bli live innslag fra kampene, bakgrunnsstoff, tilbakeblikk på helgerunden og nytt om spillere.

Alle klubbene har stilt seg velvillig overfor nyvinning, selv om det har medført endringer på terminlisten. En forskjell fra tidligere er at nå vil de fleste kampene begynne klokken 19.00 – ikke 18.30 som før.