TROMSØ: Rosenborgs danske kaptein hadde en god kamp da Rosenborg vant 2-1 borte mot Tromsø.

Jensen var som en veps på midten, og bidro til flere gode Rosenborg-overganger. Én av dem endte i utligningsmålet han selv var sist på, og som gjorde at RBK kunne gå til pause med en god følelse.

— Det var forferdelig at de tok ledelsen. Det var så ufortjent som det overhodet kunne være, og det var viktig at vi fikk svare før den andre omgangen, sier Jensen til adressa.no.

Se høydepunktene fra RBK-seieren øverst i saken!

- Fordel at gresset ligger i ro

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen mener dansken hadde godt av å komme seg til kunstgresset i Tromsø. For Lerkendal-gresset har vært trøblete hittil i sesongen.

MEGET GOD: Mike Jensen scoret ett mål og var generelt aktiv mot Jonas Johansen og Tromsø. Foto: Tom Benjaminsen / Digitalsport

— Fordelen for Mike er at gresset her ligger i ro. Han er den som er mest lidende under at gresset på Lerkendal flytter på seg. Det er han og Fredrik Midtsjø som har den fotrappheten og de vendingene, og når gresset ikke ligger i ro, sliter de med det, sier Ingebrigtsen.Og melder:

— Når gresset på Lerkendal setter seg, så kommer Mike til å «sette seg» også.

Selv om Jensen godt kan skjønne poenget til treneren sin er han likevel litt tilbakeholden.

— Jeg vil aldri snakke opp en kunstgressbane kontra en gressbane. Det vil jeg ikke, fordi jeg synes fotball skal spilles på gress. Men med hensyn til gresset på Lerkendal, så kan han ha rett i at det er vi indreløpere som sliter mest med det. Man står ikke fast der, sier Jensen, som også gir gode skussmål til Alfheim-matten – kunstgress til tross.

— Det er en god bane, og ikke for mye vann, slik som det noen ganger er. Den var i god stand, sier han.

Mener han burde scoret mer

— Føler du at du er på gang nå?

— Jeg skulle gjerne hatt et mål eller to mer, faktisk. Jeg har hatt mulighetene til det, men alt i alt er tre mål (på seks kamper) ok. På den måten er jeg fornøyd, men jeg føler faktisk jeg fortsatt mangler litt, sier Jensen.

Og bryter ut i et smil. For det er faktisk en god følelse for ham å kjenne at det er litt opp til toppformen akkurat nå.

— Det er fantastisk at mange av oss føler vi stadig kan løfte oss noen nivå, og likevel har vi vunnet fem kamper på rad. Det er herlig, sier han.

- Hav av sjanser

Naturlig nok også fornøyd med at Rosenborg tar med seg tre poeng hjem fra Tromsø, for første gang siden 2009. — Vi spilte godt i den første omgangen, selvfølgelig. Vi ga kanskje bort litt for mange overganger, der vi gikk på tvers, mistet ballen og fikk kjempekontringer imot. Men vi ryddet opp det meste, og de skapte ikke så mye på kontringene de fikk. Samtidig skapte vi et hav av sjanser. Så det er mye positivt å ta med seg.