Lillehammer — Rosenborg 4-1 (0-0, 2-0, 2-1)

Rosenborg åpnet denne gangen mye bedre enn mot Storhamar sist søndag. Selv om Lillehammer hadde overtaket, holdt forsvaret og målvakt Brady Hjelle buret rent gjennom hele første periode. Lillehammer vant skuddstatistikken 11-6. — Førsteperioden var bra, og vi spiller slik vi ble enige om. Synd at vi skyter i stanga på stillingen 0-0. Hadde vi lyktes der, kunne bildet blitt et annet, sier Jan Morten Dahl, Rosenborgs assistenttrener.

Undertallscoring

Etter første hvile gikk Lillehammer opp i føring ved Jeff LoVecchio i overtall etter 8.19. 11 minutter senere økte Nick Dineen til 2-0, og hjemmelaget kunne gå til siste pause med 2-0 i bagasjen foran 1206 tilskuere i Kristins Hall.

Lillehammer vant også skuddstatistikken komfortabelt 14-7. ## Redusering

I tredje periode ble Rosenborg igjen straffet i undertallspill. Carl Gustafsson ble etter 4.22 minutter sendt av isen etter slashing, og Jeff LoVecchio scoret sitt andre i overtall knapt ett minutt senere.

Rosenborgs Jamie Milam reduserte til 3-1 etter 7.45 etter assist fra Wade Bergman.

Det hjalp dessverre lite da Alexander Reichenberg punkterte kampen med sin 4-1- scoring etter 18 minutter. Den tidligere Rosenborg-spilleren Villiam Strøm fikk assist på dette målet. Skuddstatistikken endte 5-5 i sisteperioden.

— Defensivt spiller vi en god kamp, men jeg er skuffet over at vi slipper inn to mål i undertall i dag og at vi får to baklengs mot slutten av de to siste periode, sier Dahl.

Han var ikke like fornøyd med det offensive spillet.

— Vi hadde muligheter til å score flere mål, men vi må lære oss å sette sjansene. Det gjør de beste lagene.

Færre utvisninger

Totalt satt Rosenborg-spillerne denne gangen ti minutter i fryseboksen, mot 22 minutter i forrige kamp mot Storhamar.

Etter at Stjernen tapte 0-1 hjemme mot Vålerenga beholdt Rosenborg den viktige 8. plassen på tabellen, tre poeng foran Fredrikstad-laget