Egersund vant fortjent 4-0 borte mot Stord etter å ha avgjort kampen med tre scoringer i en timinutters periode i første omgang.

Før denne serieomgangen skilte det bare ett poeng på tabellen mellom de to lagene. Men i kampens første omgang virket det som om de spilte i hver sin liga.

Så stor var Egersunds dominans i de første 45 minuttene.

Etter sterkt press kom første scoringen etter 21 minutters spill, direkte på frispark fra Eivinas Zagurskas, med et skudd som gikk lavt til venstre for keeper Peter Eikeland.

Kaptein Sverre Larshus doblet ledelsen sju minutter senere da han løp gjennom Stords forsvar og plasserte ballen i hjørnet til høyre for keeper. Og kampen ble på mange måter punktert da Morten Bjørlo elegant curlet inn 3-0 etter en drøy halvtime, etter først elegant å ha fintet bort to forsvarsspillere.

Stord fikk en gavepakke av dommeren like etter pause da han pekte på straffemerket etter å ha ment at Marcel Warwzynkiewicz hadde revet ned en angriper ved en cornersituasjon. Men Roger Blokhus Ekeland satte straffesparket høyt over mål.

Stord var allikevel mye bedre med etter pause, i en omgang der spillet bølget fram og tilbake, og der begge lag misbrukte gode målsjanser på en svært humpete gressmatte.

I en kamp som inneholdt en rekke gule kort trakk dommer Andre Knudsen Arnholt også opp det røde kortet ti minutter før slutt da Egersunds Povilas Krasnovskis protesterte mot å få gult kort med å applaudere dommeren. Noe som irriterte trener Maurice Ross noe grenseløst.

Men til tross for ti mann skulle allikevel Egersund få en fjerde scoring da Sverre Larshus Larsen satte inn sitt andre for dagen, med en lobb fra langt hold som keeper Eikeland var på med hanskene, men som han ikke maktet å stoppe.

Tomålsscoreren hadde dette å si om kampen: — Vi ble enige om å gjøre ting enkelt fra start, på en vanskelig og ujevn bane. Og så har vi gode enkeltspillere som med fine prestasjoner gjør at vi går til pause med en solid ledelse. Vi slipper oss litt ned etter pause, selv om vi er enige om å fortsette å trykke dem, men bortsett fra straffen synes jeg vi har bra kontroll. Å score to mål er heller ikke hverdagskost for meg, så det var kjekt, avslutter EIK-kapteinen.

Egersund er nå oppe på sju poeng, men har litt å ta igjen før de nærmer seg tabelltoppen. Første oppgave er Lørenskog hjemme neste søndag. Stord sliter veldig defensivt, og har sluppet inn tretten mål på de tre første hjemmekampene. Skal de ha et håp om å overleve divisjonen har de en stor jobb å gjøre i kampene framover.