8.november la Bryne Fotballklubb følgende melding ut på sine internettsider: "Det er nå klart at Nygård ikke blir med videre i Brynes A-tropp. Han ble fristilt fra kontrakten fra og med i dag. Andreas Nygård har slitt med å komme i betraktning for A-troppen. Han ble i høst leid ut til Klepp i 2.divisjon. Nygård hadde i utgangspunktet ett år igjen av kontrakten, men denne er nå opphørt. Brynes A-tropp teller nå 20 spillere."

Nedgang for Nygård

Den økonomiske hverdagen har innhentet toppklubbene i fotball-Norge. Kutt i antall spillere og kutt i spillerlønninger blir realiteten framover. Noen, som Andreas Nygård, må ned i divisjonssystemet.

— Klart det var en liten nedtur, men det var kanskje det beste. I Bryne ville jeg ikke fått mye spilletid, men jeg er fortsatt ung og håper å vise at jeg er god nok for eliten, sier Andreas Nygård til Aftenbladet.

Nygård fikk hjelp av Morgan Andersen i Norske idrettsutøvers sentralorganisasjon, Niso, da Bryne ville bryte kontrakten.

— Det løste seg i løpet av en uke, sier Nygård.

Arbeidsrettssaker

Morgan Andersen sier til Aftenbladet at unge talenter vil få det tøft i framtiden på grunn av de nye overgangsreglene.

— Det var dette vi streiket for i sommer, og derfor vi sto så hardt på. Først nå skjønner folk hva vi kjempet for, sier Andersen.

— For unge spillere blir det mye vanskeligere enn før. Bare de aller beste vil være interessante for toppklubbene.

Ikke gitt opp

Andersen opplyser videre at det skal være et forhandlingsmøte mellom Niso og NHO mandag. Det nye reglementet er nemlig i strid med tariffavtalen, og det kan ende med arbeidsrettssak. Nygård mottar månedlige beløp fra Bryne, dog ikke like store som dersom han hadde vært i A-troppen til klubben. Historiestudenten fra Høgskolen i Stavanger tar sikte på å markere seg med Klepp i 2.divisjon.

— Nå er det opp til meg selv å vise meg fram. Jeg har ikke gitt opp, sier Nygård.

Han har vært i A-troppen til Bryne i tre sesonger, var før det to år i gutte- og juniorsystemet til klubben. Opprinnelig er han fra Nærbø.