PARIS: Ifølge den polske sportsavisen Przeglad Sportowy dro kommunikasjonssjef Janusz Basal og logistikksjef Andrzej fra Polens fotballforbund til Sveriges EM-base i Pornichet på det de omtaler som «høflighetsvisitt».

Der overleverte den polske delegasjonen en signert trøye fra Robert Lewandowski til Zlatan Ibrahimovic.

Ifølge polske medier skal Zlatan Ibrahimovic være det store forbildet for Lewandowski, Bayern München-spissen som ble toppscorer i Bundesliga sist sesong.

Hadde med gaver

De to EM-nasjonene har base kun en halvtimes kjøretur unna hverandre, og Polen ønsket å se hvordan Sverige bodde. Med seg hadde de gaver, blant annet en signert trøye fra en stjernespiss til en annen. Sveriges landslagssjef Lars Richt bekrefter historien overfor Aftonbladet.

— De var og besøkte oss, de ville se hvordan vi bor, og de ønsket å se vårt mediesenter. De hadde med en del gaver, forteller Richt.

Har slitt i EM

Han bekrefter at Zlatan sendte en signert trøye tilbake til Lewandowski. Om Zlatan ble glad for gaven, svarer Richt:

— Ingen kommentar ...

De var stilt store forventninger både til Zlatan og Lewandowski i EM. Men ingen av de to superspissene har scoret mål på de to første kampene.

Zlatan og Sverige har ikke løsnet skudd på mål og står med ett fattig poeng. Heller ikke Lewandowski har scoret, men Polen har i det minste fire poeng.

Uansett har de nå en felles trøst: Hverandres signerte trøyer ...

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor kløe i underlivet, brutal supportervold, Islands nye helter og et nakenstudio i Oslo er blant temaene: