Torsdag kveld opplyser Lyn at kampen er utsolgt på Ullevaal. Inne på Norges Fotballforbunds hjemmeside er det ikke lenger mulig å få tak i billett.

– Utrolig gøy og morsomt å se at Oslofotballen lever. Det blir jo den mest besøkte kampen i 2024, sier Lyns daglige leder Bjørn Jønsberg til VG.

– Det blir sjokkfullt. Jeg husker oppgjørene fra Eliteserie-dagene og har savnet det. Nå får vi tilbake akkurat den samme følelsen – at man gleder seg to uker før kamp og alt handler om den kampen. Det blir et voldsomt liv og en opplevelse for alle.

På Lyns hjemmesider opplyser de at 24.600 billetter er solgt.

Erkerivalene Lyn og Vålerenga møttes sist i cupen i fjor. De møttes også i cupsammenheng både i 2021, 2014 og 2012, men i år barkes rivalene sammen i seriespill for første gang siden september 2009.

– Det er nå det virkelig teller. Å spille om tre poeng, sier Jønsberg og slenger på at også en cupfinale ville vært det samme.

Oppgjøret slår rekorden for antall solgte billetter til en Obos-kamp. Over to uker før det første seriemøtet mellom rivalene på 15 år, er rekorden til Brann fra 2015 slått.

– Det er veldig moro. Rekorden er tilbake i Oslo, sa Bjørn Jønsberg i Lyn til VG tidligere torsdag.

Brann hadde den gamle rekorden på 17.284 da de tok imot Nest-Sotra på fotballens festdag 16. mai 2015.

Billettene til byderbyet ble sluppet tirsdag. Allerede tirsdag kveld var det solgt over 12.000 billetter.

FORRIGE GANG: Slik så det ut da Vålerenga-fansen feiret 2–1-seieren mot Lyn i cupen på Bislett stadion i fjor. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Lyn fikk en tøff start på årets sesong i Obosligaen etter to strake opprykk fra tredje- og annendivisjon. Laget fra Oslo vest tapte 0–3 for Moss på bortebane i serieåpningen i helgen.

Vålerenga klarte på sin side kun 1–1 på hjemmebane mot Sogndal etter nedrykket fra Eliteserien forrige sesong.

Vil du lese mer om norsk fotball? Det store klubbmagasinet om Tromsø IL inneholder 100 sider med reportasjer, gode historier og fakta om klubben. Magasinet kan kjøpes i vår nettbutikk (fri frakt!)