Dermed gikk Molde på sitt andre strake bortetap - og dermed har de fortsatt ikke vunnet en bortekamp på over to måneder i Eliteserien.

– Vi er litt for redd for å tape. Vi slipper oss ikke helt løs, sier en åpenbart skuffet Magnus Wolff Eikrem til VG etter tapet mot lokalrivalen.

SKUFFENDE AFTEN: Magnus Wolff Eikrem fikk en tøff dag på jobb da Molde gjestet Kristiansund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

Intensitet, tidvis sjansebonanza og god kok på tribunene skapte en herlig ramme rundt lokaloppgjøret mellom Kristiansund og Molde før pause.

Kun en monsterredning av Kristiansund-målvakt Sean McDermott og en marginal offsideavgjørelse på en annullert scoring av hans lagkamerat Aliou Coly gjorde at lagene gikk målløse inn til hvilen.

Man kunne trygt slå fast at 0–0-resultatet ikke gjenspeilet underholdningsverdien servert ute på gressmatten, og i pauseintervjuet med Discovery+ var det en offensiv Coly som tok til orde:

– En veldig god omgang. Om vi klarer å gjøre en like bra andre omgang så vinner vi kampen, sa Kristiansunds Coly før ord ble til handling.

OFFSIDE? Kristiansunds Coly var ikke fornøyd med at målet hans ble annullert. Foto: Svein Ove Ekornesvåg
OFFSIDE? Kristiansunds Coly var ikke fornøyd med at målet hans ble annullert. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

Et snaut kvarter etter hvilen kom Christoffer Aasbak og hans presise venstrebein seg til dødlinjen.

Et presist innlegg ble stanget inn av hjemmedebutant Mawa som sendte hjemmesupporterne til himmels.

Mawa hadde allerede skapt utfordringer for Moldes forsvarere tidligere i kampen, men det var først etter scoringen at hjemmefansen startet å synge «Moses Mawa, Moses Mawa, Moses Mawa!».

– Det betyr veldig mye for meg, og jeg er glad det betyr noe for dem også, sier Mawa selv til VG om å score sitt første mål foran sitt nye hjemmepublikum.

– Han har sett pigg ut siden han kom hit. Han har vært pigg på trening, kom til fine sjanser mot Bodø/Glimt, har terpet godt på treningsfeltet, og endelig løsnet det i dag. En knallsignering for oss, slår Kristiansunds Andreas Hopmark fast overfor VG.

MÅL: Moses Mawa scoret sitt første Kristiansund-mål med pannebrasken. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

Óg før supporterne rakk å plante føttene i bakken smalt det på nytt:

Kristiansunds Agon Muçolli prøvde lykken fra en nærmest umulig vinkel, men fant veien mellom Molde-keeper Andreas Linde og stolpen.

Etter to scoringer på to minutter klarte Molde aldri å komme seg til hektene, og hjemmelaget hadde full kontroll til siste slutt.

– I dag er vi knallgod og jeg håper vi får litt skryt i VG. Vi er kjempegode fra start til mål. Vi har energien, vi har trøkken og vi har vinnerviljen. Det gløder av oss, sier Kristiansund-trener Christian Michelsen etter kamp.

– Fantastisk deilig å slå Molde 2–0 på hjemmebane, og ikke minst å slå tilbake etter det forsmedelige 0–3-tapet i Bodø sist, sier Hopmark til VG etter kamp.

Òg apropos Bodø/Glimt: De sneik seg forbi Molde og inntok tabelltopp i Eliteserien etter sin femmålsthriller mot Tromsø.

MÅL: Moses Mawa både scoret og herjet da Kristiansund senket lokalrival Molde på hjemmebane. Foto: Svein Ove Ekornesvåg