TØNSBERG (aftenposten.no): — Kanskje en liten strekk i hamstringen. Det er typisk at sånt skjer når man begynner å komme i form og skal ta i. Det tåler jeg tydeligvis ikke, sier Tonje Angelsen.

Norges beste høydejente kjente problemet da innhoppingen begynte. Selve konkurransen fikk hun aldri deltatt i.

— Nå må jeg hjem og få gjort noen undersøkelser, men jeg tror ikke jeg blir lenge borte. Planen var å delta på ett stevne før Bislett Games. Det får vi vurdere etter hvert, sier Tonje, som ikke var i dårligere humø enn at hun stilte opp til fotografering med bunadskledte premieutdelere.

Var kvitt problemene

Tonje Angelsen hoppet seg inn i verdenseliten med 1,97 og sølv under EM i Helsingfors i 2012. Siden har det vært mye skadetrøbbel.

— Når vi har fått kontroll med knær og ankler, var det synd at Tonje ble stoppet av en irritasjon i hamstringen. Hun har gjort to meget gode hoppøkter den siste uken, sier trener Roger Hollup, som helst ikke vil snakke om høyder. Men han røper at Tonje har perset i styrkeøvelsene i vinter.

— Nå er det massasje og lett trening som gjelder. Det var lurt av Tonje å avstå fra å hoppe. Ellers hadde strekken sittet der.

Sportsdøgnet