— Jeg klarer ikke tenke på muligheten for at Real skal tape engang, sier Jesus Lorenzo (37).

Ingeniøren har kjørt fra den spanske hovedstaden til Lisboa for å se sitt elskede Real Madrid spille Champions League-finale mot byrivalene Atletico Madrid lørdag kveld. Lorenzo legger hånden brystet på den hvite drakten og sukker dypt når han må diskutere muligheten for at Real ikke vinner.

— Jeg håper de vinner så lett som ingenting. Noe annet tåler ikke hjertet mitt, sier kameraten Roberto Gonzalez (36).

Armadaen kommer

Den spanske fotballarmada har invadert den portugisiske hovedstaden. Frem til lørdagens finale er det ventet rundt 100.000 fotballfans her i Lisboa, de fleste av dem fra nabolandet. Syngende og hoiende fans var allerede svært synlig i bybildet torsdag.

Flere hundre mennesker og et overspent pressekorps – de fleste av dem spanske sportsjournalister i svarte dresser – tok i mot Real Madrid-spillerne da de ankom Tivoli Hotel på Avenida da Liberdade torsdag.

SPANSK ARMADA: Det er ventet opp mot hundre tusen fotballfans til Lisboa i helgen. Foto: MARITA AAREKOL

Både publikum, media og stivpressede hotelldirektører i stram givakt ventet tålmodig i et par timer, bevoktet av godt bevæpnet politi. Det ble imidlertid ikke med mer enn et bittelite glimt av de feterte stjernene. Spillerne spratt rask ut av bussen og sprang inn døren til hotellet uten å hverken vinke til fansen eller veksle noen ord med de skrikende journalistene.

Potensielt mareritt

Gonzales og kameraten Jesus Lorenzo (37) er stolte av at det er to Madrid-lag i finalen. Det viser hvor overlegen spansk fotball er, mener de to. Likevel ser de også på lørdagens kamp er et potensielt mareritt.

— Hvis Real taper, vil mobbingen fra mine venner og kollegaer som er Atletico-fans bli uutholdelig. Hvis de hadde tapt for et lag fra England eller Tyskland, hadde det ikke vært så farlig, sier Gonzales. - Men dette kan bli virkelig ille.

Ronaldo-feber

Den portugisiske hovedstaden har hele uken vært preget av den store finalekampen, med flagg og plakater for finalen overalt i byen. Billetter går på nett og svartebørs for opp mot ti tusen kroner, og hotellene er for lengst smekkfulle.

En diger svart buss har i flere uker kjørt rundt i hele Portugal og vist frem trofeet, og det er satt opp storskjerm på vakre Praca do Comercio: Lisboas storslagne gamle havn er gjort om til hovedsentral for UEFA i finaleuken. Det er første gang på 47 år at landet er vert for europacupfinalen, og det er selvsagt ekstra stas at superstjerne og landslagskaptein Ronaldo skal spille.Francisco Conceicao er en av de 65.000 som har fått billett til kampen lørdag. Han skal ha med sin fireårige sønn, Francisco junior, på Benfica Estadio de Luz.

— Det er første gang jeg tar min sønn med. Vi går mest for å se Ronaldo, selvfølgelig, sier han. - Og Real Madrid vinner, 3-0. Det er jeg helt sikker på