FORTSETTER: Joachim Löw har vært en udiskutabel suksess som tysk landslagssjef i fotball. FORTSETTER: Joachim Löw har vært en udiskutabel suksess som tysk landslagssjef i fotball. Foto: Frank Augstein

Löw forlenget med Tyskland

Fortsetter som landslagstrener til etter VM i 2018.

Den tyske landslagssjefen Joachim Löw styrer Tyskland til etter VM i Russland i 2018. 55-åringen ble fredag enig om en ny avtale med forbundet.

Den forrige kontrakten holdt 55-åringen i sjefsstolen fram til EM i 2016, men treneren fikk muligheten til å forlenge avtalen med Tyskland.

— Jeg sa ja med hode og hjerte. Vi føler at det er utrolig bra å jobbe sammen og vi har delte mål, sa Löw.

Den tyske treneren startet på landslaget som Jürgen Klinsmanns assistent, men tok over laget foran EM i 2008. Han førte Tyskland til finalen i EM 2008 og VM 2010, men tapte mot Spania begge gangene. EM i 2012 ble et dårlig mesterskap, men i sommer vant laget VM i Brasil.

— Det delte målet er å holde seg i toppen av verdensfotballen. Vi vil gjøre alt for å oppnå det, sa forbundspresident Wolfgang Niersbach.

Den regjerende verdensmesteren har fått en svak start på kvalifiseringen til EM i 2016. Tap mot nabolandet Polen og uavgjort hjemme mot Irland, gjør at «Die Mannschaft» ligger på 2.-plass i gruppa, tre poeng bak Polen.

(©NTB)