STAVANGER: — Nå lysner det på skadefronten, kunne trener Kjell Jonevret fornøyd konstatere etter at Sverrisson, Solli og Anthony Soares gjennomførte hele fredagsøkten på treningsbanen til Viking. Soares er ikke kampklar før neste uke, men både Sverrisson og Solli kan få et innhopp mot Odd.

— Björn Daniel er ennå ikke klar for 90 minutter, men kan få sin første kamp med A-laget siden han skadet seg i serieåpningen mot Mjøndalen, spesielt hvis Vidar Nisja må stå over. Vidar sliter med stiv nakke, og det vet jeg av egen erfaring hvor vondt det kan være. Men vi har ikke helt gitt opp å få ham med, sier Jonevret til Aftenbladet.

Sett denne?

Selv tviler Nisja på at han spiller.

— Det ser ikke slik ut. Jeg er neppe aktuell nå, men håper å bli klar til hjemmekampen mot Sandefjord neste lørdag, sier jærbuen.

Dermed tyder mye på at Makthar Thioune og Karol Mets spiller sentral midtbane, med Steinthor Thorsteinsson og Samuel Adegbenro starter på hver sin kant.

Vet mer enn Dortmund

Kjell Jonevret så Odds europaligakamp mot Borussia Dortmund på tv, og fikk dermed med seg at telemarkingene ledet 3-0 etter 20 minutter.

— Vi vet at Odd er et godt lag, som sjelden taper, men samtidig er vi bedre forberedt enn Dortmund. Vi vet hva Odd er gode på for å si det slik, sier Jonevret.

Han tror ikke Viking vil profitere mye på at Odd har en tøff kamp i beina.

— Vi opplevde litt av det samme med kamper mot Molde og Bodø/Glimt sist uke, og fikk til slutt skrapt i land en seier i begge, selv om den satt langt inne mot Glimt. Og skulle Odd ha slitne spillere har de en bred topp å fylle på med. Blant annet styrket de seg nettopp med Ulrik Flo, minner Viking-treneren om.

Bare en U

Hjemmekampen mot Odd er for øvrig den eneste uavgjorte kampen Viking har denne sesongen. Det er litt av en kontrast til de 12 U-ene de mørkeblå hadde i fjor. Kampen hjemme mot Odd endte 1.1, og assistentdommeren annullerte feilaktig en scoring av Veton Berisha for offside.

Det er for øvrig det samme dommerteamet, med Svein-Erik Edvartsen som leder søndagens oppgjør på Skagerak Arena.

Trolig Viking-lag (4-4-2 ): Iven Austbø – André Danielsen, Joackim Jørgensen, Indridi Sigurdsson, Kristoffer Haugen – Steinthor Thorsteinsson, Makthar Thioune, Karol Mets, Samuel Adegbenro – Suleiman Abdullahi, Jon Dadi Bödvarsson.