Lillebroren til Rosenborg-spiller Riku startet med det en 20 minutters offensiv fra hjemmelaget, som var nok til å snu 0-1 til 2-1. Dermed stoppet seiersrekken på åtte kamper, for Ranheim som ikke hadde tapt på de siste tolv kampene i serie og cup.

Ti minutter avgjorde

Ranheim-trener Trond Nordsteien mente at laget burde karret seg til en uavgjort, men perioden på til sammen ti minutter før og etter pause, ble ødeleggende for bydelsklubben fra Trondheim.

— Det er rett og slett for dårlig av oss. Det er perioder av kampen der vi gir bort resultatet. Vi hadde 1. omgang som vi ville, men så kommer perioden rett før pause der de utligner, og så avgjorde de rett etter pause, sier en skuffet Ranheim-trener Trond Nordsteien.

Kremmerhus fra Reginiussen

Mange trodde nok at bortelaget var på vei til sin niende strake serieseier da Mads Reginiussen, som også er lillebror av en Rosenborg-spiller (Tore), satte inn sesongens første scoring med en perle fra 30 meter. På det tidspunktet var Ranheim serieledere i 1.divisjon, men to minutter før pause utlignet altså Riski med en real tåtupp. Mads André Kalland satte inn 2-1 til hjemmelaget fem minutter pause, noe Ranheim aldri klarte å svare på, tross et visst trykk mot Hønefoss-målet på slutten.

Med i opprykkskampen

Dermed tar Ranheim ferie fra 1. divisjonsfotball på 3.plass, tre poeng bak serieleder Sandefjord.

UTLIGNET: Roope Riski, bror av RBKs Riku Riski, utlignet for Hønefoss mot Ranheim. Foto: Digitalsport

— Det er dårlig stemning i garderoben nå, for vi likte ikke at vi ga det bort. Men vi er veldig fornøyd med den rekken vi har hatt, og har nå sju poeng ned til det første laget under kvalifiseringsplassen. Derfor kan vi ikke annet enn å være fornøyd med vårsesongen, spesielt ettersom vi hadde den forferdelige starten (ett poeng etter fire runder), sier Nordsteien.Ranheim avslutter vårsesongen med bortekamp mot Brann i cupen førstkommende fredag, før neste seriekamp er mot serieleder Sandefjord 20.juli.