Skuffet, irritert, men likevel fattet. Ola By Rise roste Ham-Kam, og gjorde ikke et eneste forsøk på å bortforklare trøndernes tredje tap på de fire siste kampene i eliteserien. Han brukte i stedet ord som dårlig innsats, liten vilje og manglende entusiasme om sine egne spillere.

Hjertet utenpå

— Ham-Kam spiller med hjerte utenpå drakten. De vant helt fortjent. Vi klarer ikke å fremstå som et lag. Derfor blir det feil å skylde på enkeltspillere, sier By Rise, som nå risikerer å bli den første RBK-treneren på 13 år som ikke klarer å ta klubben til seriegull.

Må prestere

— Slik vi spiller nå, fremstår vi ikke som noen seriemester. Men vi leder fortsatt, og kan avgjøre dette selv med seier i resten av kampene. Men da må vi spille mye bedre enn det vi presterte mot Ham-Kam, sier By Rise til Adresseavisen.

Han vet at alt annet enn seriegull vil bli betegnet som en gedigen nedtur i landets største og mest suksessrike fotballklubb. Fotball-Norge har i flere år ventet på en anledning til å skyve Rosenborg ned fra tronen. Det kan formsterkt Vålerenga gjøre noe med. I går vant Oslo-klubben 4-2 borte mot Odd i Skien, og dermed er Kjetil Rekdals disipler kun ett fattig poeng bak klubben fra Trondheim. I tillegg henger fortsatt Tromsø med.

— Jeg lever med press hele tiden. Det er en del av hverdagen som hovedtrener i Rosenborg, sier By Rise, som ikke ville utdype hva han sa til spillerne i pausen.

Favoritter

— Det blir et bikkjeslagsmål helt inn, slik jeg har hevdet hele tiden. Vi er fortsatt favoritt, men det blir vanskelig, sier han.

Rosenborg har igjen Stabæk (h), Bodø/Glimt (b) og Lyn (h), mens Vålerenga skal ut mot Sogndal (h), Ham-Kam (b) og Stabæk (h).

— Rosenborg er fortsatt favoritter. Alt er ikke feil selv om de taper en kamp. Det må vi ikke glemme, sier Ståle Solbakken, som mener Ham-Kam på langt nær spilte sin beste kamp for sesongen.

— Vi har vært bedre tidligere. Men jeg er kjempefornøyd. Det er ikke hver dag vi spiller ut Rosenborg på hjemmebane, sier mannen som for lengst har fått heltestatus i Hamar.

Tafatte

Rosenborg startet brukbart i går, men fikk raskt problemer mot et hardtkjempende hjemmelag. Ham-Kam ville mest. De vant duellene, satte sjansene og vant helt fortjent 2-0 etter mål av Jan Michaelsen og Joachim Sørum.

Trønderne fremsto som tafatte, uinspirert og slitne. Et heading av Daniel Braaten og ett skudd fra Frode Johnsen var det nærmeste Rosenborg kom scoring.

Tror på gull

— Vi var passive og slitne. Ikke noe stemte. Ikke spør hvorfor. Jeg har ikke noen god forklaring. Men jeg har fortsatt tro på at vi skal ta seriegull. Det forutsetter at vi hever oss betraktelig, sier Frode Johnsen.

Han tar med seg flere av sine lagkamerater til landskampene mot Skottland og Slovenia.

— Vi må sørge for at de som reiser, trener godt. I tillegg skal vi ha kvalitet på treningene hjemme, sier Ola By Rise.