STAVANGER (aftenbladet.no): Joakim Hjelm (21) lånes ut fra Stavanger Oilers til Rosenborg resten av sesongen.

— Jeg trenger spilletid og mer erfaring. Nå får jeg en viktigere rolle i laget. Jeg har ikke prøvd et utlån før – og har ingenting å tape på det, sier Hjelm.

Nå er målsetningen å hjelpe Rosenborg til sluttspillet. For øyeblikket ligger klubben på den siste plassen som gir sluttspill – tre poeng foran Stjernen.

— Det blir en tøff innspurt. Jeg ser frem til mer spilletid og forventer å bli en mer solid back med mer selvtillit, sier Hjelm.

— Han valgte dette selv. Både Pål (Gulbrandsen, assistenttrener) og jeg ønsker å ha Joakim i laget. Han er en bra mann å ha i laget – og har spilt bra, sier Oilers-trener Petter Thoresen.

Hjelm er en av få lokale Oilers-spillere. Denne sesongen har han slitt med spilletid. Da canadiske Travis Ehrhardt ble hentet til klubben ble konkurransen blant backene enda hardere. Hjelm var ikke med mot Lørenskog i går.

— Det er en bra treningshverdag i Oilers, men jeg ser at det kan bli mindre spilletid på han fremover. Da er det bra at Oilers kan gi han denne muligheten. Nå ønsker vi han lykke til, sier Thoresen.