Det var hakket bedre enn trener Olav Magne Tveitå hadde ventet, og også sportssjefen i friidrettsforbundet, Ronny Nilsen var fornøyd. Jamaicaneren Nickel Ashmeade gikk til topps i løpet med 20,13, mens landsmannen hans, Warren Weir, fulgte på annenplass med 20,31 i lett motvind.

— Jo, dette er jeg fornøyd med. Jeg hadde trodd han kunne klare 20,40 i vindstille. Når han bare er tre hundredeler svakere enn det i litt motvind, vil jeg si at dette er hakket bedre enn ventet, sa Tveitå til NTB etter løpet til Ndure fredag kveld.

Han var ikke så rask og god i starten som han pleier å være, men løp veldig godt i utgangen av svingen, og han holdt også godt oppover langsiden.

Godkjent

— Ndure kom litt dårlig i gang, men han skal ha ros for å ha løpt en god siste del av svingen. Jeg hadde kanskje håpet på litt mer, men dette var en godkjent sesongstart, sa NRKs ekspertkommentator Vebjørn Rodal om Ndures løp.

Ronny Nilsen var ganske enig i denne karakteristikken.

— Det så ut som om han ble stående litt igjen i starten, men han løp brukbart, og jeg kan ikke si annet enn at dette var en fin start for ham. Han tok fjerdeplassen i et veldig godt felt. Jo da, her har Jays et godt utgangspunkt å jobbe videre med, slo Ronny Nilsen fast overfor NTB.

Han unnlot heller ikke å nevne at Ndure ble beste europeer i feltet, og det er noe å ta med seg i et EM-år, for det er helt klart at EM i Zürich i august blir sesongens desiderte høydepunkt for Ndure, så vel som for alle andre norske friidrettsutøvere på topplanet i år.

Tilbake til fartstrening

Bare noen timer etter at 200-meteren var løpt fredag satte Jaysuma Saidy Ndure seg på flyet tilbake til Baton Rouge i USA igjen. Der kommer han til å oppholde seg og trene fram til Diamond League-stevnet i Eugene 31. mai, hans neste start.

— Han har vært helt fin i kroppen i det siste. Ryggproblemene som han slet med tidligere, har han ikke merket noe til. Derfor kommer han til å legge hovedvekten på fartstrening i tiden som kommer nå.

— Det skulle vi ha begynt med da han fikk litt trøbbel med ryggen, men nå må den treningen starte for fullt, sa Tveitå til NTB etter løpet fredag.

Jaysuma har allerede sesongdebutert på 100 meter. Det skjedde i et stevne i USA sist helg. Da løp han 100 meter på 10,20, også det en svært så godkjent sesonginnledning for det norske sprinthåpet.

Han stiller på Bislett i Diamond League-stevnet der 11. juni, og deretter løper han både 100 og 200 meter for Norge i lag-EM i Tallinn 21. og 22. juni.

(©NTB)