Henning Berg surfer videre på medgangsbølgen. Onsdag tok hans Legia Warszawa seg til åttedelsfinale i den polske cupen med 4-0-seier over Miedz Legnica.

Hjemmelaget, som holder til på nivå 2 i polsk fotball, var sjanseløst mot Legias velsmurte lagmaskin. Den kroatiske midtbanemannen Ivica Vrdoljak scoret det første målet midt i første omgang, og spissen Miroslav Radovic doblet ledelsen rett etter pause.

Da hjemmelagets Marcin Garuch rett etter ble utvist, var det liten tvil om hvordan det ville ende. Kantspilleren Jakub Kosecki la på til 3-0 i det 56. minutt, og gjestene kunne ta foten av gasspedalen.

70 i seiersprosent

Radovic fastsatte resultatet på overtid med sitt annet mål for kvelden og det 12. for sesongen.

Skåret i gleden var at venstreback Tomasz Brzyski ble utvist mot slutten for to gule kort. Legia reagerte sterkt på det ettersom det var Ondrej Duda som begikk den første forseelsen Brzyski ble straffet for.

Berg førte Legia til seriegull forrige sesong, og denne sesongen har laget innledet med 11 seirer, to uavgjorte og to tap i ulike turneringer. Legia topper tabellen i eliteserien, har startet med seier i europaligaen og er videre i cupen.

Hadde det ikke vært for en administrativ feil i kvalifiseringen mot Celtic, ville Legia kanskje vært med i mesterligaen. Mens andre norske trenere sliter i utlandet, kan Berg vise til seiersprosent på 70 som Legia-trener.

Til helgen venter toppkamp mot Lech Poznan i eliteserien. (©NTB)