Skadeutsatte Wilshere har ikke vært på banen siden Arsenals kamp mot Chelsea i august, men lager fortsatt overskrifter. I helgen var det med negativt fortegn.

Midtbanespilleren ble klokken 02.00 natt til søndag filmet mens han pratet med politiet utenfor en nattklubb i London. Wilshere skal ha havnet i en krangel like før og blitt kastet ut fra klubben, før oppstyret fortsatte på gata. En nattklubbpromotør hevder at han skal ha blitt slått av Wilshere, men det benekter Arsenal-spilleren.

— En mann prøvde å få en reaksjon fra Wilshere. Plutselig dukket det opp seks politimenn og fikk gruppene fra hverandre. Jack prøvde å skjule ansiktet sitt med vennens jakke da han innså at det var mange som så han, sier et øyevitne til Daily Mirror.

— Må endre levemåte

Nå går Daily Mirrors kommentator Dave Kidd hardt ut mot Wilshere og mener at han tester Arsenal-manager Arsene Wengers tålmodighet. Kidd har ikke noe i mot at fotballspillere nyter rikdommen og kjendisstatusen, men han frykter at 24-åringen er på vei til å kaste bort talentet sitt.

— Frykten er at Wilshere ganske enkelt at han ikke er smart nok til å utnytte sitt enorme potensial. Han har blitt tatt røykende, spyttende og bannende for mange ganger, skriver Kidd.

Han følger opp med at oppførselen hans kanskje gjør at England-sjef Roy Hodgson trekker tilbake lovnaden om at han vil la Wilshere bevise at han er i form før sommerens EM i Frankrike.

Skribenten trekker også frem lovordene Xavi hadde om Wilshere etter oppgjøret mellom Arsenal og Barcelona i 2011. Den spanske midtbanejuvelen gikk langt i å hylle ham som Englands fremtid, men Kidd mener at det håpet nå er på vei til å visne.

— Wilshere kommer til å spille for Arsenal og England igjen på tross av dette bråket, men hvis han ikke håndterer livet sitt bedre, kommer han aldri til å leve opp til Xavis standarder. I stedet vil han bli husket som «Trashcan Xavi» (direkte oversatt: Søbbelbøtte Xavi).

Klubben ikke fornøyd

Dette er ikke første gang Wilshere har skapt kontroverser.Wilshere har ved en rekke anledninger blitt fotografert røykende både i sesong og på ferie og han ble også bøtelagt da han sang negative sanger om Tottenham under feiringen av FA-cup-triumfen i fjor sommer.

Ifølge The Guardian skal ikke Arsenal være fornøyd med helgens hendelser, selv om Wilshere ikke brøt noen av klubbens regler. Klubben liker ikke at han har satt seg i en pinlig situasjon akkurat da optimismen ved å få han tilbake i A-stallen vokste. Wilshere ser ut til å få spille sin første kamp på åtte måneder når Arsenals U21-lag møter Newcastle på fredag, og så sent som i forrige uke snakket Wenger om håpet om at Wilshere skulle rekke EM.

— Som spiller vil man konkurrere på det høyeste nivået og det som er viktig for Jack, som allerede er frustert, er at han får tilbake selvtilliten. Det er viktig for selvtilliten hans at han kan spille i EM, sa Wenger.