Mye kan avgjøres i gruppe H på søndag når Norge tar i mot Kroatia på Ullevaal. Med seier til gjestene vil det i realiteten være avgjort hvem som går direkte videre til EM, men med uavgjort vil spenningen leve litt til, selv om det strengt tatt har mer å si for Norge i kampen mot de andre lagene på tredjeplass.

Beste treer?

Og skulle det bli en overraskende seier til Norge, er EM veldig mye nærmere enn for noen dager siden for Per-Mathias Høgmos menn. Da har Norge en god sjanse til å bli beste treer.

At vi i det hele tatt vurderer mulighetene for en norsk seier, ville virket nærmest komisk etter 0-0-kampen mot Aserbajdsjan, men etter at kroatene selv spilte 0-0 i Baku på torsdag, er frykten for en ny blemme reell i Kroatia.

«Kom ikke hjem fra Norge uten seier» , er det klare budskapet før søndag. Og i 24 Sata, en av landets største aviser, sier den kroatiske managernomaden og veteranen Miroslav "Ćiro" Blažević at Davor Suker må gå av som fotballpresident dersom det blir et nytt skuffende resultat.

— Jeg er skuffet, som alle andre i Kroatia er. Det eneste vi kan gjøre nå, er å spørre Suker hvorfor vi spilte slik. Hvem har skylden?, sa Blažević etter Aserbajdsjan-kampen.

— Taper vi, kommer jeg til å offentlig be Suker om å trekke seg, sier manageren som trente Suker og Kroatia til bronse i VM i Frankrike 1998. Suker har også vært i hardt vær grunnet hakekorsskandalen tidligere i år. Der ble Kroatia straffet med poengtrekk av UEFA, men kroatene har anket dommen.

Kovacs: - Må kjempe fra første minutt

Landslagssjef Niko Kovacs styrte sitt lag til en overlegen sier mot Norge i Kroatia tilbake i mars. Men ifølge 24 Sata forventer han en helt annen kamp denne gangen.

— Norge kom til oss for å ta ett poeng. Nå er det veldig viktig for dem å vinne, mens vi er laget som vil være mest fornøyd med ett poeng. Men vi vil vinne kampen, sier landslagssjefen.

Kampen mot Aserbajdsjan var en stor nedtur, men trenern forsøker naturlig nok å avdramatisere resultatet.

— Vi vet at vi kunne vært mer effektive, men sånn er det i fotball. Nå venter en større utfordring, og vi må være 100 prosent klare, sier Kovacs. Og han venter en tøff fysisk kamp på søndag.

— De er et solid lag. Vi må kjempe fra første til siste minutt, og fysisk vil det bli en mye mer intens utfordring enn Aserbajdsjan, spår kroatenes sjef.

- Fortjent seier

I oppsummeringen av forrige kvalifiseringsrunde i kroatiske HRSports, fikk Norge mer enn godkjent for sin prestasjon borte mot Bulgaria.

— Nordmennene har gjort gruppen ekstra spennende med sin seier. De ligger nå kun ett poeng bak Kroatia, skriver de om betydningen av de tre poengene i Sofia.

— Første del av kampen var ikke veldig spennende. Begge lag hadde en meget god sjanse, men i kampen var Norge det klart beste laget og tok en vell fortjent og verdifull seier på bortebane, skriver den kroatiske sportsavisen.

FOTBALLFEBER? Vi anbefaler disse sakene om EM-kvalifiseringen: