TRONDHEIM (adressa.no): Rosenborg lekte seg med Viking og sendte gjestene hjem til Stavanger med 4-0. Underveis i kampen sendte Viking ut en melding på klubbens offisielle Twitter-konto. Der kom de med kritikk mot forholdene på Lerkendal.

«3 ting vi har bedre på Viking Stadion enn Lerkendal: wifi (her er det Edge-fart), maten pressen får servert og musikken på anlegget».

Slettet meldingen

Meldingen ble umiddelbart lagt merke til og skapte reaksjoner. Da Rosenborgs daglige leder Tove Moe Dyrhaug fikk lese meldingen etter kampen, ga hun denne kommentaren:

— Det er trist hvis de ikke er fornøyd. Nå vet ikke jeg hva de serverer på Viking Stadion. Vi har litt forskjellig mat fra gang til gang, så det blir sikkert smak og behag. Trøndermusikk tror jeg ikke de i Stavanger liker, sier Dyrhaug til Adresseavisen.

— Hun fortsetter:

— Det er veldig synd hvis nettet er dårlig. Det er rart på den dårligst besøkte kampen (15 985 tilskuere fulgte kampen). 16. mai er det litt dårlig, når det er fullt. Det må vi bare beklage hvis de synes det. Det må vi følge opp. Det er bra med tilbakemelding.

— Tore Tang neste gang

- Men det er greit å slå dem på banen?

— Det er veldig greit, sier RBK-sjefen, som med et smil legger til:

— Vi får spille Tore Tang neste gang.

Hos Viking-ledelsen ble imidlertid ikke Twitter-meldingen tatt imot med et smil. Etter kampslutt ble den kritiske bemerkningen mot Norges beste fotballklubb slettet. Klubbens mediesjef Ole J. Askeland legger seg langflat.

— Jeg har snakket med vedkommende som la ut meldingen og lest det som står på nettet. Dette var et dårlig forsøk på humor, gjort av en frivillig i pausen, sier han til Adresseavisen.

— Vi beklager selvfølgelig dette og fjerner to meldinger. Selvfølgelig skal ikke dette skje, legger han til.

Tok kontakt med RBK-ledelsen

Etter at Adresseavisen hadde vært i kontakt med ham tok Askeland kontakt med Tove Moe Dyrhaug og beklaget hendelsen direkte til Rosenborg.

— Vi har et godt forhold til Rosenborg både når det gjelder det sportslige og administrative. Det er ikke noe vondt blod, poengterer han.

Pål André Helland, som var sentral på RBK-laget i storseieren, tar det hele med et smil.

— Jeg har jo 4G her, så de må kanskje først betale telefonregningen sin. Nå kan ikke jeg uttale meg om maten pressen fikk servert. Det finnes jo ikke en bedre sang enn «Bildet tå’n Ivers», sier han.

— Slik jeg har forstått det så går det litt trått med økonomien nede i Stavanger. Jeg skjønner at de ikke har råd til telefonregningene. Da blir det edge og ikke 4G, som vi kan unne oss oppi her.

Etter den meget imponerende forestillingen på Lerkendal leder Rosenborg nå tabellen med fire poeng. Viking ligger på åttendeplass, åtte poeng bak trønderne.