Norge møter England på Wembley 3. september. Den norske troppen til Per-Mathias Høgmo kan inkludere en av Fotball-Europas heteste unggutter.

Storspill

15-åringen Martin Ødegaard har storspilt for Strømsgodset denne sesongen og ble tatt ut på landslaget som skal møte Emiratene i en treningskamp i Stavanger neste uke.

Utenlandske journalister og fotballprofiler har også fått øynene opp for det norske supertalentet. Den siste i rekken av beundrere er Englands landslagssjef Roy Hodgson.

Aftenpostens fotballekspert Lars Tjærnås møtte Hodgson i England denne uken, og landslagstreneren, som ikke hadde hørt om Ødegaard tidligere, ble meget interessert i den norske 15-åringen.

— Det virker utrolig spennende og han må åpenbart være noe spesielt dersom Høgmo vil bruke ham alt nå, sier Hodgson.

— Kunne du gjort det samme - tatt ut en 15-åring i Englands landslagstropp? - Ja, det kunne jeg, men det er ekstremt lite sannsynlig fordi konkurransen er så stor, sier 67-åringen.

De ferskeste ryktene rundt Ødegaard gikk på en overgang til franske Monaco. En klubb som sikret seg John Arne Riise allerede som 17-åring.

Får skryt

Strømsgodsets Martin Ødegaard er årets store komet i norsk fotball, og tirsdag kronet 15-åringen en hittil fenomenal debutsesong med å bli tatt ut i Per-Mathias Høgmos landslagstropp.

Ødegaard høster lovord fra stort sett samtlige som uttaler seg om fotball, og blir beskrevet som et helt unikt talent.— Ødegaard er verdensklasse. Han er god nok for Barcelona, sier tidligere Bodø/Glimt-spiller Arild Berg, som selv var etablert toppspiller allerede som tenåring.