Ole Gunnar Solskjær har ingen naturlige goalgettere i spillerstallen sin, men Molde kompenserer for dette gjennom offensiv bredde. Så langt denne sesongen har 15 forskjellige spillere sørget for 46 scoringer i eliteserien.

Bare Strømsgodset (60) og AaFK (49) har scoret flere.

– Vi har et bredt spekter med spillere fremover på banen, det vet vi. Det er ikke offensivt det har skortet denne sesongen, sier Solskjær til Rbnett.

Chima topper

Så langt er Daniel Chima Chukwu Moldes toppscorer med ni nettkjenninger. Jo Inge Berget følger på 2. plass med sju, mens stopper Joona Toivio er nummer tre med fire mål. Tredjeplassen må Toivio dele med Fredrik Gulbrandsen, som har scoret fire mål etter at han kom fra Lillestrøm til Molde.

Den fotrappe spilleren har seks totalt, ettersom han scoret to ganger for Lillestrøm før han skrev under for Molde.

– De vi hentet inn har bidratt veldig for oss i høst, og det blir spennende å følge disse spillerne i årene fremover. Det er moro å se spillerne utvikle seg, sier Solskjær.

Defensiv styrke

Molde har vist bredde fremover på banen, men kaptein Daniel Berg Hestad peker først og fremst på det defensive når han skal forklare lagets sterke høstsesong.

– Vi har troa på det vi gjør bakover på banen. God defensiv struktur legger grunnlaget for det vi gjør i andre enden av banen. Nå har vi den selvtilliten vi skal ha på banen, og da kommer også marginene som karakteriserer et godt lag, sier han.

Kommende helg blir det generalprøve på cupfinalen, når Rosenborg gjester Aker Stadion.