Petter Northug har lagt om treningen for å bli enda bedre på langdistanser foran neste års «mellomsesong». Det skriver Adresseavisen i dag (artikkelen krever abonnement).

Selv om oppkjøringen til neste sesong ennå ikke er i full gang, har 29-åringen allerede begynt med det nye treningsopplegget. Staking i fire timer og sykkeløkter på opp mot seks timer skal gjøre Northug enda sterkere på lange løp, skriver avisen.

— Vi har evaluert sesongen og begynt å tenke litt på hva vi skal ha fokus på neste sesong. Det er å få enda mer lengde på utvalgte turer, sier trener Stig Rune Kveen.

Sammen med trener Kveen er Northug i ferd med å legge slagplanen for neste sesong. Langrennssjef Åge Skinstad skal ha mottatt Northugs ønsker, men ingen rundt VM-helten vil røpe hva planen går ut på.

Adresseavisen erfarer at Northug dermed har alvorlige hensikter i langløp kommende vinter. Slik avisen forstår det ønsker mosbyggen å satse på langløp i tillegg til enkelte konkurranser innenfor verdenscupen.

Allerede i vår skal han ha hatt én stakeøkt på fire timer, en type trening langløpsspesialistene ofte gjennomfører. Kveen poengterer at dette blir som et krydder å regne i treningen. Fortsatt er det langturer i skog og myrterreng som utgjør den viktigste delen.

— Et av punktene vi kommer til å ha fokus på videre er å få god lengde på staketurene, samt utvalgte løpeturer. I tillegg prater vi om å ha sykkelturer, som skal ha en varighet på mellom fire og seks timer, sier Northugs trener.

Fortsatt er ikke planen for neste år spikret.

— Vi har evaluert og planlagt grovt. Vi skal planlegge enda mer de neste dagene, sier Kveen.