SÖLDEN/OSLO: Søndag tok 22-åringen fatt på ny sesong, med storslalom i østerriske Sölden. Det gikk ikke helt som han hadde håpet på. Da 30 løpere hadde kjørt, lå nordmannen på en 9. plass, 1,08 bak ledende Alexis Pinturault fra Frankrike. Østerriske Marcel Hircher ligger på andreplass.

— Det var ikke det jeg hadde tenkt. Det ble litt for feigt i henget. Jeg kan mer, men ja, jeg må gjøre det også, sier han i et intervju vist på NRK.

Langt opp til teten

— Jeg kjente at det lugget litt i henget, det gjorde jeg. Jeg prøvde å være aggressiv, men jeg skulle turt å kjøre litt renere, fortsetter fjorårets verdenscupvinner i slalåm.

I fjor gjorde han det nærmest til en vane å kjøre seg oppover resultatlistene i andreomgang. 22-åringen innrømmer at det skal bli tøft å kjøre seg helt til topps i Sölden i sitt andre forsøk.

— Det blir vanskelig å gjøre noe med de to beste, men resten er ikke sånn halvlangt unna., sier han.

Felt av tidlig feil

Kjetil Jansrud var nummer 31 ut i Østerrike. Han ligger foreløpig på en 20. plass, 1,72 bak ledende Pinturault, men tapte mye tid etter en feil tidlig i løpet.

— Det var fryktelig kjedelig med den feilen på toppen. Jeg har ikke så mye selvtillit å ta av i storsalåm og når du gjør slike feil tidlig så mister du litt moment og det går ut over resten av løpet. Jeg er fornøyd med plasseringen, det er tett både foran meg og bak meg, sier Jansrud om egen prestasjon.

På 28. plass er Aleksander Aamodt Kilde, mens Leif Kristian Haugen foreløpig ligger som nummer 30 på resultatlisten. Også Kilde hadde en uheldig feil.

— Det skjedde så fort at jeg rakk ikke tenke engang, oppsummerer han.

De andre nordmennene som var med kvalifiserte seg ikke. Bjørnar Neteland ble nummer 43, Peder Dahlum Eide nummer 57, Axel William Patricksson nummer 60, Marcus Monsen nummer 62, Patrick Veisten nummer 72, mens Rasmus Windingstad kjørte ut.

Slik gikk rennet til slutt:

Hør den nyeste utgaven av Aftenpodden Sport, der blant annet Johaug-saken blir heftig diskutert: