ÅLESUND (smp.no): – Vi har faktisk en OK mulighet til å havne blant de fem-seks beste, men da må sesongavslutningen være skikkelig god. Da bør vi ta minst 10 av de siste 12 poengene. Og både for meg personlig, og for AaFK som klubb, er det viktig å i hvert fall havne på øverste tabellhalvdel, sier Rekdal.

Han har funnet ut at dersom AaFK vinner kveldens kamp mot Stabæk, og også tar tre poeng på Åråsen søndag, er muligheten til stede for at AaFK kan bykse helt opp til 5. plassen allerede søndag kveld.

– Men da må en del andre resultater bikke vår veg. Jeg er spesielt opptatt av at Haugesund ikke plukker særlig med poeng i sesongavslutningen , sier han.

Duo skal inn

AaFK-treneren har allerede bestemt seg for at Jonathan Tollås og Jason Morrison skal inn igjen på laget i kveld — begge måtte sone for tre gule mot VIF sist.

– Ville Jalasto skal få hvile, det trenger han etter sin langvarige skadeperiode. Men han er med på benken. Hvem som må vike når Jason skal inn får vi se på, helt usannsynlig er det ikke at Michael Barrantes får en pust i bakken.

Han skal testes før kveldens kamp, så får vi se hvordan han ligger an etter smellene han fikk sist.

Edvard Skagestad er plaget med en liten strekk, og trente ikke i går. Han får trolig også hvile i kveld.

Vi følger Aalesund:

Carlsen ute

Fredrik Carlsen er også helt uaktuell, han hadde store smerter etter VIF-kampen og det spøker for hans deltakelse i cupfinalen, frykter treneren. Det er den gamle skaden som fortsatt plager Oslo-gutten.

Rekdal har et par jokere som han ønsker å se i aksjon før neste søndags cupfinale. Som Lars Fuhre og ikke minst spissfunnet Christian Myklebust.

Full trening

I går gjennomførte Myklebust sin første hele trening med AaFK etter lyskeoperasjonen for nøyaktig en måned siden, og han fullførte greit.

– Men jeg kjenner litt smerter på siden av magen, så jeg er nok ikke aktuell for et innhopp allerede mot Stabæk. Men jeg er sugen på å bidra mot Lillestrøm søndag , sa 19-åringen etter gårsdagens økt.

Lillestrøm er også klubben Myklebust forlot da han flyttet til Ålesund sammen med resten av familien. Ikke rart han er sugen på comeback i den kampen.

Rekdal var fornøyd med mye mot Vålerenga, ikke minst at AaFK endelig vartet opp med artig og variert angrepsspill igjen. Og flotte mål.

– Men Stabæk er gode, framover har de fine typer som Johan Andersson, Pontus Farnerud, Mikkel Diskerud og Ollé- Ollé med flere, og vi må løpe mye for å stoppe dem. Men vi virker å være på gang igjen, noe som også er etter planen, smiler Rekdal. Som aldri har tapt en cupfinale, og slett ikke har tenkt å gjøre det neste søndag heller.