De siste årene har den norske dominansen i skisporet nærmest vært total. Men for de som håper på mangfold i verdenseliten, har en 23-åring fra Dalarna i Sverige vært et lyspunkt de siste sesongene.

Stina Nilsson vant nemlig tre verdenscuprenn forrige sesong, og er ansett som ett av de aller største talentene innenfor langrennssporten.

I et stort intervju med Dagens Nyheter snakker Nilsson blant annet om sine forbilder. 23-åringen forteller at hun har lært mye av lagkamerat Johan Olsson (36), men røper samtidig at Petter Northug var et stort forbilde tidligere i karrièren.

— Petter tilførte noe som ikke fantes innen langrenn. Han var litt frekkk, og det ble et ekstra krydder. Underholdningsverdien økte markant og det han gjorde var heftig, sier Nilsson til Dagens Nyheter.

FIKK DU MED DEG DETTE? Slik kommuniserer Bjørndalen og Northug på SMS.

Følger ikke med på astmadebatten

Det svenske skihåpet var 13 år gammel da Petter Northug tok sitt første mesterskapsgull under Sapporo-VM i 2007, da han herjet med Jevgenij Dementjev og Anders Södergren på sisteetappen av stafetten.

I likhet med Northug har Nilsson vist seg å være svært rask på de siste meterne. Hittil i karrièren har hennes beste resultater kommet i sprint.

LEST DENNE? Bjørgen innrømmer: - Det er litt tøft innimellom.

Nilsson blir også spurt om astmadebatten som råder i langrennsporten for tiden. 23-åringen forteller at hun ikke bruker astmamedisin selv, og at hun ikke har fulgt med på kontroversene rundt medisinbruken i det norske landslaget.

— Jeg må fokusere på det jeg tror på, og ikke så mye på hva andre gjør, sier Nilsson.

For Stina Nilsson og resten av eliten starter verdenscupsesongen i Ruka, Finland 26. november. Da er det duket for klassisk sprint. Dagen etter arrangeres 10 kilometer klassisk for kvinner og 15 kilometer klassisk for menn.