Jonas Nilseng Almaas

Første runde av Tippeligaen 2015 er ferdigspilt og endelig er vi i gang igjen. Vi feide som alle vet over Godset for tredje gang på rad på mandag og har fått en drømmestart på sesongen. LES MER: Alle innlegg fra Aftenposten Supporter

Nå venter intet mindre enn tre fredagskamper på rad, til stor glede for de som er lei av Skavlan og «Rønnis», mens tonen er en litt annen for de som mister muligheten til å dra på kamp fordi den spilles på en ukedag.

Det er uansett forventet at bortefeltet i Sarpsborg vil være fylt til randen med entusiastiske fans fra hovedstaden som skal være med å revansjere fjorårets mareritt i «hockeytown».

Marerittet i 2014

Turen til den ikke altfor vakre byen i Østfold i fjor endte som kjent med et 3-0 tap.

André Muri deiset i bakken etter å ha fått foten til tidligere lagkamerat Aaron Samuel i hodet i en duell i fjorårets møte mellom Sarpsborg og Vålerenga. Foto: NTB Scanpix

Bojan scora naturligvis og feiret med å peke nese til Rekdal, Fredheim Holm måtte ut med hodeskade og ikke minst var det kampen da fotballkarrieren til landets eneste mur, André Muri, mest sannsynlig ble brått avsluttet. Rett og slett en kamp som bare bør slettes fra minnet. Her er det mye som skal revansjeres og hadde jeg vært særping, så hadde jeg ikke gledet meg nevneverdig til fredag kl 19:00. ## Poengfangsten på kunstig dekke må opp

Toppkampen i Sarpsborg blir årets første kamp på kunstgress og er det en ting som må forbedres hvis målet om medalje skal nås så, er det antall poeng som plukkes på kunstige underlaget.

VIF-trener Kjetil Rekdal (t.h.) reagerte på måten eks VIF-spiller Bojan Zajic (t.v.) feiret sitt mål mot gamleklubben i fjor på. Foto: NTB Scanpix

Fjoråret ga fem poeng på åtte matcher og hele 19 scoringer i mot. Det er tall som i beste fall hører hjemme hos et bunnlag. Og apropos bunnlag: Brann tok syv poeng på kunstgress i fjor. Det skal dog sies at den beste bortekampen i fjor ble spilt på kunstgresset i Drammen, men dette var også den eneste seieren som kom på det kunstige underlaget.

Vent med tacoen

Med Sarpsborg 08 og Start som våre to første motstandere på fremmed gress har vi en ypperlig mulighet til å gjøre noe med dette marerittet med en gang.

Drøy tacoen til lørdag og kom deg til Sarpsborg.

Ikke fordi byen er noe å besøke eller at fasilitetene for bortesuppportere er noe å skrive hjem om, men fordi ditt kjære Vål’enga skal bygge videre på det som ble startet på mandag og det vil du ikke gå glipp av.