TUIL ARENA: Lysvoll scoret mål nummer 97, 98 og 99 i TUIL-drakten i 7-0-nedsablingen av Mjølner i årets siste hjemmekamp på TUIL Arena.

– Vi gjorde vår jobb og det var for så vidt en bra match, så det var veldig surt at KFUM fikk det andre målet (2-1-seier borte mot Finnsnes red.anm.) slik at det ikke ble noe spenning inn i siste serierunde, men alt i alt har vi ikke vært gode nok i år og rotet det til for oss selv, sier Vegard Lysvoll.

KFUM blir laget som rykker opp fra avdelingen.

Likevel er Lysvoll meget tent inn mot siste serierunde borte mot Skeid.

– Jeg har veldig lyst til å nå tresifret antall scoringer i TUIL-drakten, så jeg får satse på at jeg i hvert fall får en til scoring, sier Lysvoll.

Barn og eksamen

«Dalingan» tapte 2-1 borte mot KFUM i «opprykksfinalen» sist helg, men selv om serien er over neste helg etter bortekampen mot Skeid, er utfordringene og høydepunktene ikke langt unna for TUILs toppscorer.

– Jeg har avsluttende eksamener nå og unge på vei, så det er veldig mye jeg må finne ut av, sier 26-åringen fra Henningsvær.

Etter eksamenene i desember, venter han og samboer Kaja Marlen Pedersen barn i romjula.

– Vi har termin 27. desember, så det blir en hektisk avslutning på året, smiler Lysvoll.

26-åringens kontrakt går ut med TUIL og det er absolutt aktuelt å forlenge.

– Vegard er meget sterkt ønsket med videre. Jeg er sikker på at vi skal få et bra lag også neste år og målet er helt klart å rykke opp da, sier trener Gaute Helstrup.

– Unner meg sjansen

Selv har ikke Lysvoll tatt stilling til hvor han spiller neste sesong.

– TUIL er så klart veldig aktuelt. Jeg anser meg ferdigstudert nå til jul, for da har jeg kun ett fag igjen som jeg tenker å ta ved siden av jobb.

Men dukker det rette tilbudet opp, er han ikke snar å be, selv med unge på vei.

– Det er ikke slik at vi er låst i Tromsø og samboeren min har sagt at hun unner meg sjansen hvis det rette tilbudet dukker opp, sier Lysvoll.

Første start

TUIL fikk det meget enkelt i siste hjemmekamp da Mjølners kaptein Johnny Villa Nerbø fikk marsjordre etter kun 23 minutters spill og Lars-Henrik Andreassen satte inn 1-0. Håkon Kjæve la kort tid etter på til 2-0 og med to kjappe Lysvoll-scoringer før pause var kampen kjørt.

– Totalt sett er vi fornøyd med kampen og vi gjorde så godt vi kunne med det vi kunne gjøre noe med. Dessverre scoret KFUM og da var løpet kjørt, sier trener Gaute Helstrup.

Lysvoll scoret sitt andre før dagen kvartert før full tid, før Simon Laugsand og Mohammed Ahamed pyntet ytterligere på resultatet og sørget for kalasseier 7-0. – Vi scorer noen fine mål og gjør periodevis en bra match, sier Helstrup.

Han erkjenner at TUIL misset for mange matchballer mot slutten av sesongen.

– Vi var ni poeng bak KFUM og klarte å spise inn forspranget og skape spenning, men uavgjortkampene mot Harstad og Vålerenga 2 svir enda litt. Det er kamper vi normelt sett vinner i forhold til sjanser og spill, sier Helstrup.

FØRSTE START: Jonas Høylo Fundingsrud fikk sin første start for TUIL i serien i 7-0-seieren mot Mjølner. Foto: Rune Stoltz Bertinussen

Jonas Fundingsrud (21) var blant spillerne som fikk tillit for første gang i serien på stopperplass.– Det var artig å se Jonas i aksjon og han gjorde en god kamp, sier Helstrup, som håper å beholde flest mulig spillere.

– Det er naturlig at det blir utskiftninger, slik vil det alltid være på dette nivået, så vi skal begynne samtaler nå snart og finne ut hvem som blir og hvem som drar, sier daglig leder i TUIL, Roger Ness.