Arendal – Vindbjart 0-3 (0-2)

Det startet jevnspilt den første halvtimen i Sørlandsoppgjøret mellom Arendal og Vindbjart på Bjønnes. I løpet av den første halvtimen skjedde lite foran målene, foruten en brukbar Arendal-sjanse etter en corner.

Etter 31. minutter rives en Vindbjart-spiller ned på vei inn i feltet på et frispark. Dommeren blåser for straffe til protester fra hjemmelaget. De feies vekk, og Øyvind Gausdal kan like etterpå sende gjestene opp i 1-0 når han setter ballen i nettet.

Like etterpå fikk Vindbjart en stor sjanse når Joachim Eriksen ble spilt gjennom Arendal-forsvaret, men avslutningen fra høyrekanten gikk like utenfor stolpen. Noen minutter senere får Arendal en god mulighet når Yildren Ibrahimaj fyrer av på volley i 16-meteren, men skuddet går rett i fanget på keeper Benjamin Boujar.

Forsvarstabbe

Like før pause jager Victor Vindfjell en ball, Arendal-forsvaret nøler og vingen vinner ballen, og stormer inn i bakrommet. Vindfjell ser Gausdal komme i midten og sender ballen på tvers. Og spissen kan enkelt plassere inn sitt 13 mål for sesongen.

Andre omgang fortsetter som den første. Begge lagene har sine perioder der de fører spillet, men Arendal skaper de farligste mulighetene. Først får Dardan Dreshaj muligheten, men setter ballen i nettveggen, så fyrer kaptein Jakob Rasmussen av en kanon fra langt hold. Men skuddet smeller i stolpen så det drønner i aluminiumen på Bjønnes.

Perlescoring ga hat trick

I stedet kommer Vindbjart, og ballen havner hos Gausdal. Spissen vender på 16-meteren og fyrer av et hardt skudd som fyker inn i nettmaskene bak keeper Anders Heegaard Larsen. Nydelig scoring av spissen, som fullbyrder storscorerens hat trick.

Mot slutten av kampen kjørte Arendal på i håp om en redusering, men hjemmelaget greide aldri å putte ballen bak Vindbjart-keeper Benjamin Boujar. Dermed tok Vindbjart en prstisje-seier, og bekrefter at høstformen er i anmarsj.

Med i medaljekampen

Med seieren rykket Vindbjart opp til femteplass på tabellen med sine 23 poeng. Laget ligger 13 poeng etter ledende Egersund og Ullensaker/Kisa, men bare ett poeng bak Vard haugesund på tredjeplass. Arendal blir liggende på sin niendeplass, tre poeng over nedrykksstreken.