Resultatet betyr at Strømsgodset langt fra har fått noen drømmestart på årets sesong. Av de seks første kampene er kun én vunnet, og laget har seks poeng på seks kamper.

– Sarpsborg er et godt lag, og de gjorde det vanskelig for oss. Det blir litt oppjaget når vi kommer under. Og jeg synes vi manglet energi fra start. Vi så slitne ut etter en tøff kamp i Molde sist. Jeg savnet presisjon i dag, oppsummerte Deilas arvtaker David Nielsen til CMore.

Han fikk også spørsmål om det er for høye forventninger til laget hans i år.

– Jeg tror ikke det er det. Vi kom litt feil ut og har slitt med å innfri forventningene så langt. Så må vi bruke litt tid på å komme oss inn i det igjen.

Deila kan neppe ha blitt spesielt imponert over hva hans tidligere klubb viste, selv om det var små lyspunkter. Det største kom da Iver Fossum satte inn 1-1-målet halvveis ut i første omgang. Den offensive midtbanespilleren snappet ballen etter en duell, dro seg innover i banen og satte ballen i mål ved stolperoten fra 20 meter.

Fossum har vært god for Strømsgodset både i fjor og så langt i år, men har fått kritikk for å score for få mål. Målet var hans første denne sesongen.

Sarpsborgs ledermål kom ved Kristoffer Tokstad etter 16 minutter. Venstrekant Anders Tronstad slo inn, og foran mål hadde høyrekant Tokstad løpt seg fri. Dermed kunne han med en enkel berøring sette ballen i mål.

Det var langt mellom de store sjansene etter pause. Strømsgodset-trener David Nielsen byttet inn Peter Kovacs med en halvtime igjen, men heller ikke han klare å utgjøre noen forskjell.

Størst var muligheten Sarpsborgs Amin Askar fikk to minutter før slutt. Spissen dro seg forbi to forsvarsspillere, men avslutningen gikk i stolpen.

Sarpsborg har kun tapt én kamp denne sesongen. Laget sprudler ikke offensivt, men har en god defensiv struktur som gjør at laget kan matche de fleste. (©NTB)