Andros Townsend banker inn 1-0 fra straffemerket. Andros Townsend banker inn 1-0 fra straffemerket. Foto: Digitalsport

Sen straffescoring senket heroiske Sheffield United

Men cupfinaledrømmen lever for 3.-divisjonslaget.

TOTTENHAM — SHEFFIELD UNITED 1-0

En straffescoring av Andros Townsend ga Tottenham 1-0-seier i den første av to ligacupsemifinaler onsdag kveld.

Dermed har Sheffield United et bra utgangspunkt før returkampen om en uke.

Sto i kø

Sheffield United spiller på nivå tre i engelsk fotball, men har sjokkert den ene storheten etter den andre i cupene de siste sesongene.

Forrige sesong nådde de helt til semifinale i FA-cupen, og denne sesongen har de spilt seg til semifinale i ligacupen etter å ha slått ut Premier League-lagene West Ham og Southampton.

Nigel Cloughs mannskap fikk en dårlig oppladning til kampen på White Hart Lane ettersom spillerbussen ble stående i endeløse køer. Det gjorde at avspark måtte utsettes et kvarter.

Store sjanser

Sheffield United gikk friskt ut, og etter 22 minutter skapte de kampens første store sjanse. Skuddet fra Jamal Campbell-Ryce gikk like utenfor.

Like etter hadde Spurs en kjempesjanse ved Eric Dier, men headingen ble slått til corner av keeper Mark Howard.

Emmanuel Adebayor har ikke startet en kamp siden november, men mot Sheffield United var han med fra start som kaptein. Etter 34 minutter var han nær ved å gi Spurs ledelsen, men skuddet gikk over.

Fem minutter senere var det gjestene sin tur. Skuddet fra Stefan Scougall gikk like utenfor og satte en støkk i hjemmefansen. Ved pause sto det 0-0 etter en god omgang av gjestene.

Hands og straffe

Første kvarteret av 2. omgang viste at dette ville bli en tøff test for gjestene fra Sheffield. Men United-spillerne kjempet som løver og holdt Spurs på avstand.

Det holdt i 73 minutter. Jay McEveley var uheldig og handset, og Spurs fikk straffe. Andros Townsend var nådeløs, og det sto 1-0. Returkampen på Bramall Lane i Sheffield spilles om en uke.

Finalemotstander blir enten Chelsea eller Liverpool. De spilte 1-1 i den første kampen på Anfield tirsdag.