Det var i et mindre stevne i belgiske Liege forrige onsdag at uhellet var ute på ny for uheldige Bovim. En av løperne falt rett foran henne. Det gjorde at 33-åringen måtte leke hinderløper et lite øyeblikk. Men hun landet forkjært og pådro seg en skade i leggen.

— En av de andre løperne falt rett foran Ingvill. Det skjedde allerede etter 300 meter. Hun måtte da hoppe over denne løperen og landet litt på skrå. Dette førte til en skade i leggen, forteller trener Knut Jæger Hansen.

Bovim kom til mål som nummer 14 av de 20 startende deltakerne i feltet. Tiden 4.16,00 var imidlertid langt bak VM-kravet på 1500 meter, som er 4.06,50. — Hun fikk vondt, men fullførte. Hun pådro seg en strekkskade, og på sisterunden kunne hun bare jogge. Så fikk hun store smerter etter løpet, forteller Jæger Hansen.

På krykker

— Vi var først redd for at det var en stor skade, men etter å ha brukt krykker i noen dager og etter å ha tatt MR er konklusjonen at dette er en skade som vil være bra etter omlag 6 uker. VM i år går derfor ut, og sesongen er over. Men med tanke på OL i Rio neste år vil denne skaden være uten betydning. Hun må la være å løpe i seks uker, men så kan oppkjøringen mot OL starte som planlagt, forsikrer Jæger Hansen.

Skaden kom på et tidspunkt der Bovim akkurat hadde trent seg opp igjen etter en lengre rehabilitering etter operasjon. 33- åringen fra Odda ble akillesoperert i venstre foten i oktober, og har brukt vinter og vår til å trene seg opp igjen.

Skaden ligner på den hun fikk i London- OL i 2012, men på motsatt fot.

Løp i joggesko

Opptreningen etter operasjonen har vært litt av en tålmodighetsprøve for den Oslo- bosatte Hardangerløperen, som representerer Bækkelaget.

Frem til ganske nylig besto mer enn halvparten av treningen av alternativ trening. Løping i basseng, sykling og trening på elipsemaskin har vært ingrediensene.

Hun har ikke kunnet trene i piggsko.

25. juni var hun tilbake på friidrettsbanen. Da løp hun en 3000 meter på 9.02,55 i svenske Sollentuna. Til tross for at hun løp i joggesko, var hun bare ni sekunder bak pers.

På stevnet i Liege løp hun også i joggesko.Planen videre var at hun skulle delta på en 1500 meter i belgiske Heusden i helgen som var, i Diamond League- stevnet i London kommende helg og i NM i Haugesund neste helg.

Hun hadde også booket inn stevner i Zagreb og i Rieti i september.

Satser mot Rio

Det kan hun nå bare glemme.

— Det var fryktelig synd, det her. For hun var begynt å komme i bra form, og ville under normale omstendigheter ikke hatt noe problem med å kvalifisere seg til VM. Men hun har iallfall fått lagt mye trening i banken i forhold til OL, sier Jæger Hansen.

Ingvill Måkestad Bovim har tidligere uttalt til BT at hun ikke ville stille i VM i Beijing for enhver pris.

— Det er OL i Rio som er det store målet. Alt jeg gjør er rettet inn mot å bli så bra som mulig til da. Derfor prøver jeg å være fornuftig og ikke forhaste meg, slik at jeg kan ødelegge for neste år. Jeg må bare bruke den tiden det tar å komme i form, uttalte hun til BT10. juni.

Bovim besvarte ikke BTs henvendelser tirsdag, men har lagt ut en melding på sin Instagram- konto:

– No more of this for 2015, skriver hun, før hun fortsetter:

– Under et løp i Liege den 15. juli falt en av de andre løperne rett foran meg. Jeg måtte da hoppe over denne løperen og landet litt på skrå. Det førte til en skade i leggen, skriver hun.

Hun er ikke bekymret for OL.

— Etter å ha tatt MR er konklusjonen at dette er en skade som vil være bra etter 6 uker. VM i år går derfor ut, men med tanke på OL i Rio neste år vil denne skaden være uten betydning, skriver hun.