Norges Fotballforbund (NFF) hevder at Bersant Celina (19) og hans far Eduar krevde spilletid for Norge, skriver VG.

Forrige uke ble det slått fast at Manchester City-talentet Bersant Celina velger landslagsfotball med Kosovo framfor Norge. Overfor VG forteller NFFs kommunikasjonssjef Yngve Haavik at de ikke kunne akseptere betingelsene som ble framsatt av far og sønn Celina.

— Det vi kan si er at det nærmest ble det vi opplevde som en forhandlingssituasjon rundt spilletid, og slik kan vi ikke operere. Det er ingen tvil om at NFF ved landslagsledelsen har ønsket at Celina skal spille for Norge. Men ønsket må være gjensidig og uten betingelser i forhold til spilletid. Det er landslagssjefen som til enhver tid må bestemme hvem som starter og hvem som skal komme innpå. Det tror jeg alle skjønner, sier Haavik til avisen.

Bersant Celina har allerede spilt flere kamper for Kosovos A-landslag, men siden landslaget ennå ikke er en del av FIFA eller UEFA, og derfor ikke har spilt noen tellende kamper, gjør det ham foreløpig ikke utilgjengelig for spill for Norge. Foto: Digitalsport

Eduar Celina, 19-åringens far, sier på sin side at sønnen ikke kunne bidra ved å sitte på benken.— Bersant var villig å spille og gi sitt bidrag til det norske landet og landslaget. Det kunne han ikke ved å sitte på tribunen eller bare med tre minutter spilletid. Vi skal heie på landslaget og ønsker dem alt bra, sier han til VG.

Stortalentet debuterte i Premier League for de lyseblå fra Manchester lørdag. Han viste seg fram med å servere en målgivende pasning til stjernespissen Sergio Agüero.

(©NTB)