Den tidligere TIL-legenden tar ikke flere sesonger på toppnivå i allnorsk fotball.

– Fotballen tar for mye tid og det ser ut til at jeg gir meg nå. Ungene er blitt eldre (12 og 9 år, red.anm.) og jeg har lyst til å gjøre litt andre ting. Jeg har vært lite på trening med Finnsnes i februar på grunn av jobb og jeg ser det vil bli slik i året som kommer også, at det vil bli mye reising og jeg har ikke tid til å trene hver dag. Dessuten er det andre ting som er viktigere enn hobbyen sin, sier Hans Åge Yndestad til iTromsø.

Cupfinalen

Yndestad debuterte for TIL 14. april 2002 og spilte sin siste kamp for «Gutan» 18. november 2012. Nå legger han opp uten og noensinne ha vunnet noe i karrieren.

– Jeg har fire medaljer med TIL og var der i klubbens storhetstid. Å ta medalje med TIL, mener jeg er større enn å vinne seriegull med Rosenborg, sett ut fra forutsetningene. Jeg kunne selvfølgelige ha opplevd mer, men nå blir det ikke slik, sier Yndestad.

Som fortsatt er sikker på én ting.

– Jeg er den dag i dag overbevist om at vi hadde vunnet cupgull (Cupfinalen i 2012, red.anm.), hadde vi stilt med rett lag, sier Yndestad, og utdyper.

– Alt av rutine satt jo på benken i den kampen (Yndestad, Miika Koppinen og Ole Martin Årst red.anm.). Det handler om råskap og rohet i slike øyeblikk. De gamle er bestandig best, smiler Yndestad.

– Dyttet ut for tidlig

Kun syv spillere har flere A-lagskamper for TIL enn Yndestad, som noterte seg for 302 offisielle A-lagskamper og 11 nettkjenninger.

– Det kommer alltids nye spillere og det er nå en gang slik at det er stropp for alle. Jeg er like stolt over årene etter TIL, da jeg ble dyttet noen år for tidlig, at jeg fikk sjansen til å spille for flere Troms-klubber (TUIL, Skarp, FK Senja og Finnsnes). Det jobbes veldig godt i bakgårdsklubbene i nord, og jeg er veldig glad for at jeg fikk være med i så mange flotte fotballmiljø, sier Yndestad.

35-åringen understreker at han trolig ville lagt opp tidligere, hadde det ikke vært på grunn av det gode miljøet.

– Det hadde vært mye enklere å gi seg, hadde det ikke vært for det gode miljøet i de nordnorske klubbene.

5.-divisjon?

Men Yndestad, som er vokst opp i Tønsvika bortafor Kroken, utelukker ikke at han fortsatt kan komme til å snøre på seg skoene igjen for å spille for moderklubben Ulfstind i 5.-divisjon.

– Det kan godt hende at jeg hiver på meg skoene igjen for å spille på banen hjemme i hagen. Jeg har bestandig sagt at jeg skulle avslutte karrieren min der, så jeg må avslutte der før det blir for sent, sier Yndestad.

Morten Moldskred, som senest i fjor spilte for TIL, trente lenge med Finnsnes, før han også bestemte seg for å legge opp.

– Vi har hatt en god dialog hele tiden og han begynte å trene med Finnsnes mer eller mindre fordi jeg var der. Vi har begge lyst til å spille fotball fordi det er sosialt og artig, men det blir for mye på toppnivå, sier «Ynde».

Det er dermed ikke sikker at man har sett det siste til verken Moldskred eller Yndestad, om man tar turen til Tønsvika i 2016, for litt god, gammeldags breddefotball.