Dulee Johnson ble i går frikjent for voldtekt. Men liberianeren er ferdig i AIK, og nå vil 26-åringen forlate Sverige. Det skriver Expressen.

Johnson ble arrestert den 12.oktober, og etter en nesten to måneder lang prosess, ble han til slutt frikjent for voldtektsanklagene i Solna tingrett. Han har hele tiden benektet skyld i saken.

— Han er så klart lettet og fornøyd med dommen. Akkurat nå er han hos sine nære og kjære, sa Johnsons advokat Conny Cedermark.

- Ferdig i Sverige

Den liberianske spilleren hadde ifølge sin advokat håpet på å kunne returnere til AIK, men ifølge Expressen vil den svenske toppklubben melde i løpet av tirsdag at han er ferdig i klubben uansett.

Klubben henviser til disiplinære grunner og all negativ publisitet som han har forårsaket. Flere av klubbens tyngste sponsorer skal også ha krevd at midtbanespilleren får sparken, skriver den svenske avisen.

- Jeg må flytte ut av landet, skal Dulee Johnson selv ha sagt i et møte med AIK og sin agent.

- Trenger hjelp

Han forlot Sverige etter dommen i går, og skal befinne seg hos slektninger i England.

Mikael Stahre, som trente AIK i fjorårssesongen, da de vant Allsvenskan, mener at spilleren trenger profesjonell hjelp for å redde karrieren.

- Dulee skal ikke bli i AIK og AIK skal ikke beholde Dulee Johnson. Situasjonen i AIK innbefatter en altfor stor motbakke. Det er ikke håndterbart, sier Stahre.