SOGNSVANN: 18. mai pakker gullvinneren fra OL i Athen i 2004 bagen full av sykkeltights og treningsklær.

Den nye sykkelen som er så ny at sykkelfabrikant Merida enda ikke har presentert den for offentligheten, er også med på lasset.

Neste gang hun pakker ut hjemme i Rogaland, skal vi skrive 22. august. Da har hun, to dager tidligere, syklet for heder, ære og OL-medalje for femte gang.

Les også:

Alder ingen hindring

Alderen er i hvert fall ingen hindring for 43-åringen. Og dette OL er kanskje ikke hennes siste.

— Jeg har få tanker om hva som skal skje etter 20. august foreløpig. Vi får ta det da, men jeg utelukker ikke at jeg er med i Tokyo om fire år, sier hun og smiler.

Selv om hun nå er klar på at det kommer en fortsettelse også etter OL som toppsyklist, har hun vært nær en slutt flere ganger.

— Vi snakket om å legge opp i 2002, 2005 og 2008. Gunn-Rita har gått på noen smeller. Tidligere i karrièren så snakket vi som dere skjønner flere ganger om at det var aktuelt å gi seg. Det hele var såpass hardt og vi lurte på om det var verdt det. Men det går det seg til etter hvert, sier Kenneth Flesjå.

Flesjå er ektemann, trener, massør og pappa til deres felles barn. Han har latt seg imponere av det som kona har satt i gang med nå.

— Hun tar like store treningsdoser som før. Gunn-Rita tenker slik: Når du er blant verdens beste i noe, fortsatt har en glød og kropp som tåler treningen: Hvorfor skal du legge opp?

Bjørndalen viser vei

Hun legger heller ikke skjul på at det tenner henne ekstra at mange er skeptiske.

— Ole Einar Bjørndalen har vist at det er mulig selv om mange sa at det ikke var mulig, sier hun.

Og bare for å ha nevnt det. Den tyske terrengsyklistveteranen, Sabine Spitz, er nesten to år eldre enn Dahle Flesjå. Hun tok bronse i EM sist helg.

I denne OL-sesongen har Gunn-Rita Dahle bygd et skikkelig team. Det er ikke lenger bare hun og mannen som reiser rundt. Når er det både mekanikere og medisinsk ekspertise med på turene.

— Vi har et mye bedre apparat rundt oss enn foran OL i London for fire år siden. I tillegg har vi en landslagsgruppe med terrengsyklister som det er veldig inspirerende å være sammen med, sier OL-vinneren fra 2004. ## Sønnen med på samling

I tillegg er nå sønnen Bjørnar en del av team Gunn-Rita. Da hun syklet OL i Beijing for åtte år siden, var Bjørnar unnfanget. Knappe ni måneder etter at hun ble tvunget til å bryte løpet i Beijing, kom gutten til verden.

Han har rukket å bli syv år nå og er fullintegrert i toppidretten.

— Bjørnar er Gunn-Ritas største fan. Han er redd for at hun skal slutte å sykle, og han er stolt over å ha en mamma som er verdensmester, forteller pappa Kenneth.

I vinter har han vært med på samlinger som har vært tilpasset skoleferien. Før OL skal det være to høydesamlinger i Livigno som er kjent høydetreningssted for norske langrennsløpere. Her skal minstemann Dahle Flesjå være med.

— Vi fikk høre det da vi ble foreldre at det nå ble vanskelig å kombinere familie med toppidrett. Vi fikk høre det samme om igjen da han skulle begynne i barnehage og da han begynte på skolen. Til syvende og sist så blir det til hva du gjør det til selv. Og har du gode rutiner og et bra team rundt deg så går det seg til, sier Kenneth Flesjå

Han innrømmer likevel at også han var litt skeptisk til at det skulle være mulig å kombinere toppidrett og samtidig være foreldre.

Ikke bekymret

Sist helg kjørte Gunn-Rita Dahle Flesjå EM i terrengsykling på rundbane. Samme øvelse som er OL-gren. Det ble en 10. plass, mer enn ni minutter etter vinneren. Det bekymrer hverken syklisten eller treneren.

— Vi kjører nå et opplegg hvor vi ikke skal være i form på denne tiden av året. Det er OL og VM vi prøver å spisse formen til, sier hun.

VM blir arrangert i Nove Mesto i Tsjekkia 2. juli, mens den store dagen kommer den siste helgen av OL. Da skal rundbanerittet gå av stabelen.

Mer om Gunn-Rita Dahle Flesjå: