Sesongen 2015 er full av eksempler på at årets lag har ryggrad:

Etter en tung seriestart med tre tap på de fire første kampene slo Viking tilbake med fire seire på de fem neste kampene. I slutten av mai tapte Viking 3-4 for Vålerenga på hjemmebane.

foto
Viking-blogger Hans Petter Jørgensen. Foto: Lars Idar Waage

Et blytungt tap der Viking hentet opp 0-3 til 3-3. Bare for at Christian Grindheim skulle banke inn seiersmålet i sluttsekundene. Det ble fulgt opp av bortetap mot Lillestrøm. Det kunne vært starten på en tapsrekke, men Viking snudde og slo Bodø Glimt på Aspmyra og Sarpsborg på hjemmebane.5.juli ble fikk Viking bank av Strømsgodset på Marienlyst. Viking reiste seg og dro til med fem strake seire i serien. I tillegg ble Molde slått ut av cupen. I tillegg forsvant både Yanni og Veton i denne perioden.

Dette laget har moral. Det har de bevist allerede. Det er derfor ingen utopisk supporterdrøm at dette laget kan snu to nye, sure tap til en rekke på fem seire. De har gjort det før denne sesongen.

Det har vært mye «typisk Viking» -snakk den siste uken. Semifinaletapet la en kald klut over en ulmende fotballfeber i Stavanger. Det er en helt naturlig reaksjon, men faktisk er det evnen til å slå tilbake etter tap som har vært «typisk Viking» denne sesongen. Det bør vekke håpet foran sesonginnspurten.

Den sesonginnspurten starter med noe så sjeldent som en klassisk søndag kl 18.00 kamp mot Lillestrøm. Det er en kamp Viking må vinne. Det må være starten på sesongslutten.

Roter vi oss bort mot kanarifuglene, kan alle som holder med Viking ta høstferie resten av sesongen.

På søndag regner jeg med at Mets og Jørgensen er tilbake. Jeg krysser fingre for at Samuel også er frisk igjen.

Det bør være nok til å slå et LSK som ligger trygt plassert i ingenmannsland på tabellen. En tabellsituasjon vi som holder med Viking kjenner så altfor godt. Det er ingen som vil kjenne på den lunkne følelsen igjen.

Derfor må Viking reise seg en gang til. De har klart det før.

Hva mener du? Har du fått ristet av deg skuffelsen? Har du fortsatt troen?