Sarpsborg 08-fansen hyllet sin gamle favoritt Mohamed Elyounoussi med applaus da han ble byttet ut like før slutt. På det tidspunktet av kampen ledet Molde 2-0, og hjemmefansen var både skuffet og amper.

— Det var kult å bli klappet av banen. Jeg har både venner og familie her på tribunen, men at alle skulle klappe på den måten hadde jeg ikke ventet, sier en ydmyk Elyounoussi.

Han kom ikke på scoringslista mot gamleklubben, men han var sentral allikevel.

MOT GAMLEKLUBBEN: Molde og Mohamed Elyounoussi slo Sarpsborg 08.

Ville score mål— Det er litt rart og vemodig å være tilbake her, men jeg ville vinne og jeg ville score mål for Molde. Profesjonelt sett slår konkurranseinstinktet inn, men Sarpsborg betyr mye for meg. Underveis hørte vi at Odd hadde vunnet, og det trigget oss, sier spissen.

Han spøkte med 08-trener Brian Deane i mixed zone, og kunne «avsløre» at han nå var på vei tilbake til Sarpsborg permanent.

— Du er hjertelig velkommen, sa Deane med et glimt i øyet.

Et maskineri

For Molde var tre poeng borte mot Sarpsborg helt oppskriftsmessig. Laget fra rosenes by imponerte ikke med gnistrende angrepsspill, men serielederen har en «maskinkvalitet» over seg som er desto mer imponerende. Å vinne på en vanskelig bortebane uten å ha en maksimal dag er sterkt.

— Det er et maskineri. Om vi så hadde kommet under med ett eller to mål så ville vi hatt troen på at det ville snu fordi vi er Molde. Vi lar oss ikke prege av noe. Se på Vegard Forren som først brenner en straffe, og så scorer like etterpå, sier Elyounoussi.

- Jobbes det bevisst med å beholde den sterke selvtilliten uten at man bli cocky?

— Ja, vi er bevisste på det. Ingen er ovenpå eller cocky. Dette er ydmyke spillere som ønsker å prestere godt og å vinne kamper sammen. Vi behersker alle spillets faser.

— Ser du på Odd som en reell trussel, eller tar dere gullet nå?

— Jeg tror ingen kan stoppe oss hvis vi gjør jobben vår, og spiller slik vi har gjort til nå, sier Elyounoussi.

En klasseprestasjon

Trener Tor Ole Skullerud er noe mer dempet i sine uttalelser, men også han var svært tilfreds med innsatsen i Sarpsborg.

— Jeg vil si dette er en klasseprestasjon. Vår beste bortekamp i 2014. Vi er veldig solide, og kontrollerte ballen. Denne kampen dominerte vi slik vi ville, sier Skullerud.

Men han avskriver på ingen måte Odd ennå.

— Det blir et race mellom oss og Odd, men jeg vet at det skal mye til for å ta oss når vi gjør jobben vår skikkelig. Jeg vet at vi har Odd i siste serierunde, men jeg ønsker å ha dette avgjort før den tid, sier Skullerud.