Fredag kveld slo de Duisburg 3-1 på bortebane i årets første kamp i 2. Bundesliga – etter en utrolig start på kampen.

Allerede da det var spilt 29 minutter sto det 3-0 til gjestene mot nyopprykkede Duisburg.

Sent i andreomgang fikk hjemmelaget en sen redusering, men seieren til «Die Roten Teufel» var aldri truet.

– Vi fikk en veldig god start, var veldig effektive og spilte veldig godt i 60 minutter. Men så ble vi litt feige og mistet initiativet. Heldigvis rodde vi det godt i land , sier Yttergård Jenssen til iTromsø.

Våknet med feber

– Vi er veldig fornøyd med starten. Det er bestandig kjemping de første rundene og dette var mot et nyopprykket lag med 24.000 fans i ryggen. Da får du bestandig masse ekstra energi. Dette var en perfekt start for oss, sier den tidligere TIL-spilleren.

Yttergård Jenssen spilte 75 minutter på Kaiserslauterns midtbane.

– Jeg var syk torsdag kveld og på morrakvisten fredag med feber og sterke hodesmerter, så jeg er veldig glad for at det gikk veien, sier Ruben Jenssen – som han kalles i Tyskland.

– He-he, ja de er ikke vant med mellomnavn her og ikke så fornøyd med å-en i Yttergård. Så det er bare blitt sånn, forklarer han.

Ny superspiss?

I fjor kjempet Kaiserslautern om opprykk, men det glapp helt på slutten.

– Ambisjonene er å være med å prege ligaen hele veien, så får vi se om klarer det, sier Yttergård Jenssen.

– Hvilke lag forventer du kjemper i toppen?

– Det er mange lag som er potensielle topp tre-kandidater. Likevel er vel Red Bull Leipzig, Fortuna Düsseldorf og Freiburg de største favorittene, svarer Yttergård Jenssen.

I fredagens kamp scoret den 192 centimeter høye spissen Kacper Przybylko (22) etter 13 og 29 minutter. I det 18. minutt scoret Duisburg selvmål.

– Przybylko kan bli veldig viktig. I to år nå har vi manglet en spiss som scorer tosifret. Så han kan være den spissen, sier en optimistisk Ruben Yttergård Jenssen.

Neste kamp er mot Eintracht Braunschweig kommende fredag.