Det viser tallene som ble offentlige i går. Av de 200 millionene som deles mellom klubbene i de to øverste divisjonene stakk TIL av med 9,5 millioner.

Alle klubbene i eliten får 5,8 millioner. TIL fikk i tillegg 2,1 mill for å ha blitt nummer seks. De fem TV-kampene de fikk verdsatt halvannen million.

Dermed fikk selv Start, som til slutt rykket ned, bedre betalt av mediepotten. For Start var hele 13 ganger på TV. To ganger hjemme på Sør Arena som hovedkamp på TV2. – Det er en årsak til at vi ligger langt nede; Vi har fått langt mindre av TV-pengene enn de vi har kjempet med på tabellen, sier administrerende direktør i TIL, Tom Bendiksen.

— Mer forutsigbart

«Tromsø» har tidligere fortalt at TV2 ikke har tilgodesett TIL med en eneste hjemmekamp på hovedkanalen. Hver slik kamp er verdt 600.000 kroner.

Bendiksen ønsker ikke å gå i noe munnhuggeri med TV2. – Men jeg etterlyser mer forutsigbarhet i denne fordelingen. Jeg synes vi så definitivt hadde fortjent å komme mer på TV denne sesongen, sier han.

Usikkert om pluss

Foreløpig vet ikke TIL om man kommer til å gå i pluss i år.

– Det avhenger helt om vi inntektsfører salget av Lars Iver Strand i år eller ikke, sier han.

Bendiksen ønsket seg minimum to hjemmekamper. Og den drøye millionen klubben «taper» på å ikke få gjennomslag for dette er kostbar på Alfheim.

– For en liten klubb som vår er en slik million utrolig viktig. Mens for klubber som Brann og Vålerenga betyr det mindre, sier Bendiksen.