LINCOLN RED IMPS — CELTIC 1-0:

Den tidligere Liverpool-sjefen skulle overbevise i sin debutkamp som Celtic-manager, men gikk i stedet på en lei smell mot et amatørlag fra Gibraltar i Mesterligaens andre kvalifiseringsrunde onsdag.

Lee Casciaro scoret kampens eneste mål for vertene, som nå kan sørge for at Celtic er ferdig med årets Europacup-sesong om en uke.

— Hvis Celtic taper dette, er det klubbens mest ydmykende nederlag i europacupen noensinne, uttalte den tidligere Celtic-keeperen Pat Bonner til BBC Radio Skottland like før kampslutt. Det har nok den tidligere irske landslagshelten rett i.

Ronny Deila mislyktes på begge sine forsøk på å ta Glasgow-laget til Mesterligaen før han fikk sin avskjed etter fjorårets sesong. Dersom Celtic ikke avanserer med tomålsseier i returkampen på Celtic Park neste uke, vil de ikke bare være ute av Mesterligaen for tredje år på rad.

De vil også være ute av Europa League, da fallskjermen for tapende lag kun gjelder de som avanserer til den tredje kvalifiseringsrunden.

— Det er en god seier for dem, og vi må bare akseptere det. Dersom vi ikke skulle gå videre over to kamper ville jeg vært bekymret. Vi må rette opp i dette i neste kamp. Vi har ingen unnskyldninger, sier Brendan Rodgers etter kampen ifølge BBC.

— Dette er ingen flause. Det var en tøff kamp under tøffe forhold. Vi omsatte ikke våre sjanser, det gjorde de, sier Celtic-treneren ifølge SkySports.

Verken Stefan Johansen eller Kristoffer Ajer var med i kamptroppen til Celtic.

Husker du disse Celtic-nedturene fra fjoråssesongen?