TILBAKE?: Helge Haugen (nr. to fra h.) er høyaktuell for Branns støtteapparat neste sesong. Haugen er nå fysisk trener i Sogndal. På bildet er Haugen i aksjon for Brann, sammen med Erlend Hanstveit (til h.), Martin Andresen og Robbie Winters. Foto: Rune Nielsen

Helge Haugen løp og løp for Brann fra 2002 til 2007, da han var en del av gullaget. Den tidligere midtbanespilleren har etter fotballkarrieren utdannet seg til fysioterapeut, og de siste to årene jobbet i Sogndals trenerapparat som fysisk trener.

Nå er det klart at Haugen blir assistenttrener i Brann fra neste år.

Onsdag ettermiddag bekrefter klubbene BTs opplysninger.

— Han går inn som trener i teamet til Lars Arne (Nilsen, hovedtrener) og har en spisskompetanse som vi ønsker å bruke. Det er kjekt, og har en verdi for Bran, at vi får på plass enda en lokal mann i trenerapparatet , sier Branns sportssjef, Rune Soltvedt til BT.

Slik svarer Haugen

Helge Haugen ble onsdag formiddag spurt om det stemmer at han er i dialog med Brann om en jobb på Stadion.

— Jeg har kontrakt med Sogndal ut sesongen og fokuserer på det, svarte Haugen.

- Hva skal du gjøre etter sesongen da?

— Jeg har kontrakt med Sogndal ut sesongen, det er det jeg forholder meg til.

— Men jeg spurte hva du skal gjøre etter sesongen?

— Da skal jeg ha ferie.

- Hva er jobben din i Sogndal?

— Jeg er fysisk trener, men i Sogndal er det sånn at alle steiner snus, og siden jeg er utdannet fysopterapeut bidrar jeg på det feltet også.

Som spiller ble Haugen hentet til Brann av Teitur Thordarson. Han markerte seg som Branns klart best trente spiller i årene han var der, og benyttet tidligere kondisjonen sin som orienteringsløper på brukbart nivå. Haugen var relativt fast på Brann-laget fra 2003 til og med 2006-sesongen. Etter at Haugen forlot Brann som spiller, fortsatte han karrieren i Tromsø, Hønefoss og Sogndal.

Tidligere er det klart at Kenneth Mikkelsen, som har vært i Branns trenerapparat siden 2011, ikke får forlenget sin avtale i klubben.