Steinar Nilsen (t.h.) er tilbake som assistenttrener i Tromsø. Her sammen med hovedtrener Agnar Christensen. Foto: Øyvind Sivertsen

– Jeg følger jo selvfølgelig med på hvordan TIL gjør det, og ser kampene når jeg har muligheten. Selvfølgelig har jeg et ekstra øye til dem, og jeg håper og tror det skal gå bra, sier tidligere TIL-spiller Tore Reginiussen.

Fredag ble Steinar Nilsen klar som ny TIL— assistent. Samme Nilsen ble redningsmann for TIL i 2005 og 2006. 2006-sesongen var for øvrig Reginiussens første sesong i TIL.

Finnmarkingen tror en ny mann på feltet vil gi en bedre arbeidsfordeling mellom trenerne. Samtidig mener han personen Steinar Nilsen kan tilføre laget mye, og blir et godt supplement til hovedtrener Agnar Christensen.

– Steinar har mye erfaring og evne til å organisere laget, særlig defensivt. Han er en god motivator og får det beste ut av hver enkelt. Og når det har gått trått – og kanskje noen begynner å tvile på seg selv – kan han være med å snu det, sier Rosenborg-kapteinen.

– Sterkest i bunnstriden

TIL har null seire, tre uavgjort og seks tap på de ni siste kampene i eliteserien. ”Gutan” er på 13.-plass, like bak følger Start (22 poeng), Hønefoss (20 poeng) og Sarpsborg 08 (20 poeng).

Likevel både tror og håper Reginiussen at TIL berger plassen.

– Jeg mener oppriktig at TIL er det sterkeste laget i bunnen, men det er viktig at de selv ikke tenker slik. De er avhengig av å ta poeng jevnt og trutt, for de andre lagene vil også ta poeng.

– Det er bare å begynne å vinne kamper igjen, så tror jeg mye kan være gjort. Da får de selvtillit i laget igjen og kan senker skuldrene litt, sier Reginiussen.

– Får ikke hjelp

Han meldte forfall til landskampene på grunn av en vond rygg. I tillegg har han en forkjølelse. Men Rosenborg-kapteinen regner likevel med å bli klar til søndagens kamp på Alfheim.

– Ja, det tror jeg. Det ser veldig sånn ut. Jeg har trent de siste dagene, så det bør gå helt fint, sier Reginiussen.

Rosenborg leder eliteserien med 48 poeng. Det er fem poeng foran Strømsgodset. En seier på Alfheim vil være en nytt viktig steg mot seriegull.

– Denne kampen vil jeg veldig gjerne ha den med meg. Den ser jeg frem til, sier Reginiussen.

Han fikk med seg at Steinar Nilsen fleipet om å ringe Reginiussen for å få litt hjelp

– Jeg har snakket mye med han, men ikke de siste dagene. Han får ikke noe hjelp herfra og må klare seg selv, melder Reginiussen tilbake.