Alt tyder på at Daniel Braaten (33) signerer for Brann denne helgen.

Små detaljer og en medisinsk test skal være alt som skiller den mangeårige landslagsspilleren fra å få Stadion som sin nye arbeidsplass.

Kontrakt ut året

BT kjenner til at kantspilleren er tilbudt en ettårskontrakt. Braaten trente i foregående uke med Stabæk, men er ikke med i troppen når laget fra Bærum møter Vålerenga til treningskamp fredag.

Branns sportssjef, Rune Soltvedt, ønsker ikke å kommentere Braaten-saken. Braatens agent, Stig Lillejord, har foreløpig ikke vært tilgjengelig for kommentarer.

Daniel Braaten blir den fjerde spilleren Brann sikrer seg i vinterens overgangsvindu. Dansken Mads Hvilsom og finske Dani Hatakka ble presentert på samme dag i januar, mens Remi Johansen skrev toårskontrakt på torsdag.

Braaten ble invitert med på Branns treningsleir i Florida i januar. Der viste han seg frem i to kamper mot svensk motstand, og på en rekke treninger, der han ga positivt inntrykk.

Ros fra Nilsen og Rekdal

Under treningsleiren uttalte Lars Arne Nilsen seg om spilleren.

— Det er ikke rett at Daniel Braaten ikke er godt trent. Han blir litt misforstått fordi han er en laid back type, men han er en veldig seriøs fotballspiller som trener godt og tar vare på kroppen sin. Daniel er 33 år og gjennomtrent, sa Nilsen.

Samtidig sa Braatens trener i fjor, Kjetil Rekdal i Vålerenga, at kraftkarens toppnivå var høyt i Oslo-klubben. Videre sa Rekdal:

— Han er fantastisk i garderoben, flink på feltet og spesielt dyktig overfor de unge på laget. Han er veldig seriøs og trener godt. Jeg har ingenting å utsette på Daniel.

Braaten selv stemplet fjoråret i Vålerenga som hans dårligste i karrieren.

— Men jeg har fremdeles fotball igjen i beina, la Braaten til.

I forbindelse med USA-oppholdet med Brann, snakket Braaten også varmt om muligheten til å slutte seg til klubben.

— Det å spille eliteseriefotball for en storklubb, er ikke noe jeg kimser av, sa Braaten.