La Manga: -Vi har blitt tatt veldig godt i mot og trives i Strømmen, sier de to som begge bidro betydelig da laget spilte 1-1 mot Kristiansund søndag. Aasen spilte 60 minutter, mens Schulze spilte hele kampen som han gjør nesten hver gang.

Halle liker det han ser

Tidligere Viking-assistent Gunnar Halle er hovedtrener i Strømmen. Han liker det han får av sine nykommere.

— Eirik tar et lite steg tilbake hos oss, men han er en type som kan bli veldig god og nok ser på oss som en mellomstasjon. Han er en som jobber fra boks til boks, han er sterk og skyter godt. En type vi har god nytte av, skryter Halle.

— Ole Marius skal få sjansen til å bygge seg opp, bli sterk fysisk. Han var et veldig stort talent, og får han tilbake fysikken, vil han vise seg mer og mer, tror Halle.

Aasen er enig.

— For min del handler det mest om å bygge meg opp sakte men sikkert, bli trygg etter alle skadene og få fast plass på laget. Jeg blir ikke skuffet om det tar noen måneder, men et stykke ut i sesongen bør jeg være klar, sier Hommersåk-gutten Ole Marius Aasen.

Bygget seg opp i 4. divisjon

21-åringen som blir 22 i år, var på vei mot det store gjennombruddet med Viking i 2010. Seks kamper på rad spilte han for A-laget. Så ble han skadet og har slitt mye etter det.

Han kuttet så godt som ut all fotball, men i fjor vår trente han seg opp forsiktig med moderklubben Riska i 4.divisjon. I sommer gikk han på amatørkontrakt til Sandnes Ulf uten å få proffkontrakt.

— Jeg forstår at jeg ikke fikk være med videre i Viking etter mange skader, og det var bra å få trene og bli skadefri med Riska før jeg igjen prøver på høyere nivå. Nå har jeg en sjanse til å restarte karrieren, sier Ole Marius Aasen.

Spilletid på passende nivå

Mandalitten Eirik Schulze er årsklassen yngre enn Aasen. Han hadde proffkontrakt med Viking, men etter bare tre innhopp i eliteserien følte han hvor veien bar.

— For meg var det viktig å få spilletid på passende nivå, og Strømmen ser ut til å være riktig nå, sier Schulze.

Trener Gunnar Halle tror laget med Schulze og Aasen kan ende blant de seks beste og få kvalifisering til eliteserien.

Schulze og Aasen er litt skeptiske.

— Strømmen har som regel kjempet for å holde plassen. Det kan bli slik i år også, men veien er kort opp, sier Schulze.

Gunnar Halle minner om at laget som i fjor hadde nåværende Viking-keeper, Arild Østbø, mellom stengene, tok tredje flest poeng i siste del av sesongen.