I dag bekrefter det portugisiske landslagsforbundet (FPF) på sin nettside at Carlos Quieroz har fått sparken som Portugal-trener.

– Landslagssjef Carlos Queiroz' kontrakt er blitt sagt opp med umiddelbar virkning. Avgjørelsen er også videreformidlet til Queiroz, skriver FPF.

Stjernegalleriet til Quieroz leverte et skuffende VM-sluttspill, og ble slått ut av Spania i åttendelsfinalen. I EM-kvalifiseringen har laget begynt med 4-4 mot Kypros og 0-1 mot Norge på Ullevaal. De to kampene har 57-åringen sett fra tribuneplass på grunn av en karantene.

Les også:

Like før VM i sommer skal landslagssjef Carlos Queiroz ha nektet dopingkontrollørene å teste de portugisiske spillerne. Som straff ble den karismatiske treneren utestengt i seks måneder.

Nå har altså FPF fått nok av utenomsportslig bråk og dårlige resultater. Tapet mot Norge var trolig det som fikk det allerede fulle begeret til å flyte over.

– Vi skal umiddelbart starte forhandlinger med tanke på å få ansatt en person som kan overta rollen som landslagssjef og lede laget i de kommende kvalifiseringskampene til EM i 2012, skriver forbundet.

De legger også vekt på at Portugal bare klarte å møte minimumsforventningene under VM i Sør-Afrika. Da røk de ut i åttedelsfinalen mot Spania.

Portugal spiller sin neste kvalikkamp hjemme mot Danmark 8. oktober.

Quieroz tok over som portugisisk landslagssjef etter brasilianske Luiz Felipe Scolari etter EM i 2008, og hadde i utgangspunktet to år igjen av avtalen sin med landslaget.

Advokaten til 57-åringen har lovet at Quieroz nå kommer til å gå rettens vei for å få sin rettmessige kompensasjon. Det skriver nettstedet Abola.

(©NTB)