1. januar åpner det europeiske overgangsvinduet. Mens norske og andre skandinaviske klubber kan kjøpe spillere i tre måneder, må klubbene i de store europeiske ligaene være ferdighandlet til 31. januar.

Det setter premissene for en måned som tradisjonelt er hektisk, og hvor det meste gjerne skjer de siste dagene før vinduet stenger. Og tradisjonen tro har det nå i lengre tid gått mer eller mindre troverdige rykter om hvilke spillere som kan komme til å bytte arbeidsgiver i januar.

Vi har tatt en titt på noen av de fremste spillere som på forhånd er pekt ut som de fremste kjøpsobjektene i de største klubbene:

Radamel Falco (Atletico Madrid, 26, spiss)

Colombianeren har bøttet inn mål for Porto, og nå i Spania. Scorer på alle mulige måter, og er nærmest daglig linket til større klubber. Chelsea er hyppigst nevnt, men også Manchester City og Real Madrid regnes blant de interesserte. Blir trolig vinduets dyreste spiller, om han bytter klubb.

David Villa (Barcelona, 31, spiss)

Målsniken bør fortsatt ha et par gode år igjen på fotballbanen, men har tøff konkurranse i verdens beste klubblag. Det har ført til rykter om at Milan, Arsenal og Liverpool skal være blant de som vurderer angriperen i januar.

Wesley Sneijder (Inter, 28, midtbane)

Nederlenderen har hatt et trøblete år, blant annet fordi han har nektet å skrive under på en ny kontrakt med lavere lønn. Tottenham skal være høyaktuelle. Men også Fenerbahce, Galatasaray og nyrike Anzji er inne i bildet.

Demba Ba (Newcastle, 27, spiss)

Skal ha en utkjøpsklausul på rundt 62 millioner kroner. Det er ikke mye for en spiss med 13 mål så langt i årets Premier League. Chelsea og Arsenal skal være blant klubbene som kan bli fristet av den lave prisen.

(Saken fortsetter under bildet)

KLAUSUL: En utkjøpsklausul gjør storscorer Demba Ba heit på overgangsmarkedet. Foto: Digitalsport

Nani (Manchester United, 26, ving)

Portugiseren har et par fine sesonger bak seg på Old Trafford, men veien til laget har blitt mye lengre i år. Arsenal, Juventus og Zenit nevnes som mulige destinasjoner.

Theo Walcott (Arsenal, 23, ving)

Har herjet som spiss de siste ukene, toppet med hat trick mot Newcastle lørdag. Men med kontrakt som utgår om et halvt år, har spekulasjonene startet. Manchester United er pekt ut som en mulig destinasjon. Også Juventus er nevnt.

Mario Balotelli (Manchester City, 22, spiss)

Urokråka var briljant i sommerens EM, men sjansene i City er få. Også et spørsmål ved tålmodigheten til manager Roberto Mancini. Milan er oftest nevnt som interesserte.

Fernando Llorente (Athletic Bilbao, 27, spiss)

Den storvokste angriperen har stort sett vært på benken denne sesongen, fordi han nekter å fornye kontrakten. Den går ut til sommeren, og bidrar til at han neppe bli en veldig dyr mann. Juventus skal ligge fremst i køen, men også Tottenham og Arsenal er nevnt.

Michu (Swansea, 26, spiss)

Kjøpt for 18 millioner kroner i sommer. Uhyre billig, når han har svart med 13 Premier League-mål så langt. Atletico Madrid skal vurdere ham som en aktuell erstatter for Falcao, om colombianeren forsvinner.

(Saken fortsetter under bildet)

SUKSESS: Michu har slått til umiddelbart i Swansea. Klarer klubben å holde på spanjolen? Foto: NTB scanpix

Lewis Holtby (Schalke, 22, midtbane)

Den tyske U21-landslagskapteinen forlenger ikke kontrakten, som går ut til sommeren. Det har ført til at klubber som Liverpool, Arsenal og Tottenham blir trukket fram som interesserte i å sikre seg ham for en billig penge i januar.

Miralem Pjanjic (Roma, 22, midtbane)

Bosnierens forhold til trener Zdenek Zeman skal ikke være perfekt, noe som kan skyve midtbaneleganten ut av hovedstadsklubben. Også her er Tottenham trukket fram, sammen med blant annet Chelsea.

Tom Ince (Blackpool, 20, ving)

Sønnen til Paul Ince ble solgt fra Liverpool til Blackpool. Men etter storspill i Championship denne sesongen går det sterke rykter om at han vender tilbake til Anfield, i bytte mot nærmere 40 millioner kroner.

Wilfred Zaha (Crystal Palace, 20, ving)

Fikk landslagsdebut i høst, og har med storspill i londonklubben sørget for interesse fra de fleste klubbene i Premier League. Manchester United, Arsenal og Tottenham skal vært mest aktuelt.

Robinho (Milan, 28, ving)

Brasilianeren skal ha hjemlengsel, samtidig som Milan skal være interessert i å bli kvitt lønnsutgiftene. Gamleklubben Santos i hjemlandet skal stå først i køen.

Alexandre Pato (Milan, 23, spiss)

Lignende rykter som for Robinho. Har slitt med hyppige skader de siste sesongene, og koster i øyeblikket mer enn han smaker for Milan. VM i hjemlandet om halvannet år gjør også sitt til at han kan komme til å returnere til hjemlandet.

(Saken fortsetter under bildet)

HJEMLENGSEL: Har Robinho jublet for sitt siste mål som Milan-spiller? Foto: NTB scanpix

Mohamed Diamé (West Ham, 25, midtbane)

Har fungert glimrende som ballvinner og ryddegutt for Hammers. Men en utkjøpsklausul skal gjøre at han kan bli kjøpt for litt over 30 millioner kroner i januar. Det har både Arsenal og Tottenham merket seg.

Michael Dawson (Tottenham, 29, midtstopper)

Er ikke lenger fast for Tottenham, og var i sommer ryktet å være aktuell for QPR. Samme klubb skal nå være interessert i å gjøre et nytt forsøk på å lokke til seg stopperen.

Joleon Lescott (Manchester City, 30, midtstopper)

Har falt i rang til å være et fjerdevalg hos seriemesterne fra mai. Det har ført til sterke spekulasjoner om at en retur til Everton vil skje i januar.

John Heitinga (Everton, 29, midtstopper)

Nederlenderen sliter med spilletid, og en retur til hjemlandet og spill i Ajax skal være på trappene.

Jack Butland (Birmingham, 19, keeper)

Ifølge ryktebørsen skal Liverpool ha blinket seg ut unggutten, som var tredjekeeper for England i EM, som erstatter for José Reina. 55 millioner kroner skal være summen det kreves for at han får forlate Championship og Birmingham.

Joao Moutinho (Porto, 26, midtbane)

Var minutter unna en overgang til Tottenham i sommer. Londonklubben skal fortsatt være interessert. Det samme skal russiske Zenit være. En pris på rundt 200 millioner kroner skal være det som skal til før Porto slipper ham.

(Saken fortsetter under bildet)

GJENFORENING: André Villas-Boas har trent Moutinho før. Gjenforenes de i Tottenham? Foto: NTB scanpix

Loic Remy (Marseille, 25, spiss)

Den hurtige angriperen er ikke lenger fast i laget. Det får rykter til å oppstå, hvor det hevdes at Newcastle og QPR er blant klubbene som har fattet interesse.

Isco (Malaga, 20, ving)

Ble nylig kåret til årets unge spiller i Europa. Men Champions League-klubben sliter sterkt økonomisk, noe som kan bidra til at flere forsøker å snappe stortalentet i januar.

Iago Aspas (Celta Vigo, 25, spiss)

Angriperen skal ligge nær å få sjansen for Spanias landslag. Og med en utkjøpsklausul på 75 millioner kroner har flere klubber i England og Spania blinket ham ut som en aktuell januarforsterkning. Swansea skal være meget interessert.

Benat Etxeberria (Real Betis, 25, midtbane)

Har blitt sammenlignet med landsmann Xabi Alonso. Playmakeregenskapene har gjort sitt til at både Manchester City og Liverpool har fattet interesse de siste månedene.

Victor Wanyama (Celtic, 21, midtbane)

Scoret mot Barcelona, og har vært sentral i at Celtic tok seg videre til utslagningsrundene i Champions League. Klubber lenger sør, som Arsenal og de to Manchester-lagene, skal følge utviklingen nøye.

Hva tror du? Hvilke spillere bytter klubb i januar? Bruk kommentarfeltet under.

Kilder: BBC, Sky Sports, Standard.