AJACCIO: Den første etappen av årets Tour de France ble av det vel dramatiske slaget. Hardest gikk det ut over tempoverdensmesteren Tony Martin. Ikke bare deiset han kraftig i bakken sammen med flere av de store favorittene på etappen.

Her kan du følge andre etappe!

Omega Pharma-Quick Step-rytteren besvimte også flere ganger i lagbussen etter den heftige etappen.

De fleste regnet dermed med at Touren var over nesten før den var i gang for tyskeren, men jammen meg stilte han ikke på startstreken i Bastia i dag.

— Ingenting er brukket. Det mest bekymringsfulle var at han var bevisstløs. De måtte hente ham i ambulanse, sier tyskerens sportsdirektør Brian Holm i følge NTB, og legger til at hadde uhellet skjedd hjemme, ville han nok blitt værende på sykehuset.

Varme og sjokk

Foreløpig er de ikke sikre på hvorfor han besvimte etter påkjennelsen.

— Det kan være mange ting, varmen eller sjokket. Vi var en stund redd for at han hadde fått indre blødninger. Det var skrekkscenarioet, sier Holm.

Martin har også en viktig rolle i arbeidet med å få Mark Cavendish i best mulig posisjon før spurten. På dagens etappe på tvers av Korsika skal imidlertid flere tøffe bakker og fjell bestiges. Tre tredjekategori- og en annenkategoristigning venter på rytterne.

— Det kommer garantert til å bli dramatisk, og veldig mange av spurterne kommer til å være kjørt av, sa Aftenpostens sykkeljournalist Espen Hansen før etappen.

Tetter luker

Han kjørte store deler av traseen tidligere i uka, og forteller om spesielt en lang og heftig nedkjøring etter løypas høyeste punkt. Der kan det fort blir stygge scener om det blir fall. I tillegg regner han med at spurtere som Mark Cavendish ikke kommer til å være med for å kjempe om seieren.

— Vi skal prøve å tette en eventuell luke, sier Holm, som heller ikke ser for seg at superspurteren fra Isle of Man, som også han deiset i bakken i går, skal være med over fjellene.