Oslo-guttens karriere tok ikke av før han havnet i svenske IFK Göteborg. I full fart etablerte 24-åringen seg i Allsvenskan og på det norske landslaget. Det har kostet.

— Jeg kom hit og fikk en kjempemulighet til å lykkes. Jeg har kun fokusert på hva jeg kan gjøre noe med, og rett og slett drite i hva jeg ikke kan gjøre noe med. Det jeg kan gjøre noe med er å være godt forberedt til hver eneste trening, sier Aleesami.

— Det innebærer alt fra søvn, kosthold, «rehab» og «prehab», som gjør at kroppen tåler å ta imot all julingen på trening, og også i kamper. Den oppskriften har funket bra. Jeg har prioritert bra. Jeg har droppet alt som har med fester og sånn. Det har vært et liv som bare handler om fotball og å ta vare på kroppen, fortsetter venstrebacken.

LES OGSÅ:

Backkrise

Han står med fem A-landskamper. Den sjette kommer mot Island onsdag.

— Men nå høres jeg vel veldig kjedelig ut. Jeg har selvsagt et sosialt liv ved siden av, ikke misforstå meg. Men det handler om å kanskje gå ut og ta en kaffe, omgås lagkamerater og bygge relasjoner utenfor banen. Det har vært en veldig suksessfaktor i IFK. Vi er en fin gjeng som henger sammen utenfor banen, vi er ikke bare kolleger. Alt har bare rullet riktig vei, forteller den tidligere Fredrikstad-spilleren.

Det ble backkrise foran Portugal-kampen, siden Aleesami var opptatt med spill for IFK.

— Nå var det heldigvis bare en treningskamp. Hadde det vært EM- eller VM-kval, hadde jeg jo spilt. Det er absolutt en veldig stor anerkjennelse å være savnet. Det er veldig kult å være en del av landslaget, sier 24-åringen.

- Alt i min makt

Landslagsspill har økt interessen rundt forsvarsspilleren voldsomt.

— Jeg kom hit (A-landslaget) med en innstilling om at jeg skulle gjøre alt i min makt for å utvikle meg og få maks ut av mitt potensial. Jeg har hele tiden hatt en drøm om å komme meg ut i en av de fem store ligaene i Europa, sier Aleesami.

— I fotball kan det (overganger) skje når som helst. Nå vet jeg at jeg har gjort det veldig bra i IFK, og er også blitt landslagsspiller. Da blir man lagt merke til hele tiden. Jeg skal ikke stå her og lyve at det ikke er interesse, men når det skjer, er umulig å svare på, sier Oslo-gutten om når drømmen om spill i en av dem store ligaene oppfylles.

Han nekter å la proffdrømmene forstyrre den daglige jobben på treningsfeltet.

— Det blir helt feil overfor lagkamerater, klubb og meg selv å fokusere på noe som kan skje. Det er ting jeg personlig ikke direkte kan påvirke. Det jeg kan påvirke er å gjøre det bra på banen og bidra til tre poeng. (©NTB)